Sari la conținut

Pacienţii cu afecţiuni oncologice pot face la Braşov, investigaţii PET-CT gratuite

pacientii-cu-afectiuni-oncologice-pot-face-la-brasov-investigatii-petct-gratuite

PET-CT gratuit şi la Braşov, pentru pacienţi! O „radiografie” a cancerului în întregul organism, care, fără CAS, costă 1.000 de euro! Braşovul, al şaselea centru în care se decontează această investigaţie!

Pacienţii cu afecţiuni oncologice pot face, de acum, şi la Braşov, investigaţii PET-CT gratuite. Asta graţie încheierii unui contract între Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Braşov şi clinica Neolife.

„Investigaţia PET-CT, una dintre cele mai moderne metode imagistice de examinare, care poate identifica şi localiza modificările maligne din întregul organism se acordă gratuit, prin decontare de la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, ca urmare a încheierii contractului dintre CAS Braşov şi Neolife Braşov. Investigaţia se acordă gratuit în cadrul subprogramului de monitorizare a involuţiei bolii la pacienţii cu afecţiuni oncologice. Prin încheierea acestui contract, Braşovul devine al şaselea centru în care se poate efectua această investigaţie”, a explicat, Ancuţa Daisa, reprezentant CAS Braşov, care a adăugat că o astfel de investigaţie, nedecontată, poate ajunge şi la 1.000 de euro.


   Neolife şi Onco Card Braşov anunţau, în luna iulie, după mai bine de trei ani în care în municipiu nu s-au efectuat investigaţii PET-CT, deschiderea celui mai mare centru de medicină nucleară din centrul ţării. De la acel moment şi până la sfârşitul anului trecut, investigaţiile PET-CT se efectuau contra cost.

Ce este un PET-CT?

Un PET-CT este o modalitate de diagnoză nouă pentru reprezentarea exactă a anumitor tipuri de cancer şi a metastazelor acestora. Astfel se poate afişa nu numai cancerul în sine, dar şi activitatea acestuia.


   PET-CT este combinaţia a două modalităţi de cercetare, a tomografiei cu emisie de pozitroni (PET) şi a tomografiei de computer (CT). Aparatele se deosebesc în mod funcţional şi astfel oferă informaţii vizuale diferite.


     Prin consultarea PET-CT se poate determina poziţia exactă, dimensiunea, activitatea şi dezvoltarea îmbolnăvirii cu cancer în întregul corp. Devin vizibile cele mai mici formaţiuni canceroase şi metastaze. Prin intermediul cercetării PET nu poate fi determinat exact locul unui centru canceros , sau determinată localizarea exactă a schimbărilor maligne. Prin combinarea cercetării PET şi CT această problemă este înlăturată.
Pe baza cercetării PET-CT o tumoare poate fi îndepărtată exact sau ţesutul poate fi preluat cu precizie.


    Studiile au arătat că precizia constatării unui PET-CT este evident mai ridicată în comparaţie cu operaţiunile separate PET şi CT.

Comentarii

Ultimă oră