Sari la conținut
pactul-pentru-munca-la-brasov


   După ce, în 9 iunie 2020, a fost la Timişoara, seria de conferinţe „Pactul pentru muncă” a ajuns acum la Braşov. Antreprenori, reprezentanti ai instituţiilor publice şi ai administratiei locale, parlamentari şi reprezentanti ai Guvernului au discutat probleme cu care se confruntă acest domeniu şi solutiile pentru rezolvarea acestora.


  Iniţiatorul seriei de trei conferinţe a fost Cristina Chiriac, preşedintele fondator al Confederatiei Organizaţiilor Femeilor de Afaceri din România.


   „Avem nevoie de o strategie pe termen mediu. N-a fost suficient 30 de ani să tot găsim metode şi soluţii pe termen scurt. Eu cred că 30 de ani ne-au fost de ajuns. De-aici înainte, eu cred că asta trebuie să însemne 2020: un nou început, o nouă reconstructie, din punct de vedere economic, din punct de vedere social, pentru că viitorul nu mai poate fi construit în paşi mărunţi”, a spus Cristina Chiriac.


  Dacă până la izbucnirea epidemiei de coronavirus ne confruntam cu o lipsa acută de forţă de muncă, în această perioadă am trecut, brusc, la un excedent. Discutiile purtate la Braşov şi-au propus să conducă la o gestionare cât mai bună a acestor situaţii, pentru o dezvoltare economică durabilă.


    Una din soluţii este cea aleasă de Federaţia Patronatului din Petrol şi Gaze, reprezentată de Frack Neel.

„Suntem foarte îngrijoraţi astăzi, dar avem oportunităţi uriaşe, resurse uriaşe dovedite în Marea Neagră, gata să fie exploatate. Lipsesc, însă, politica fiscală, stabilitate a taxelor şi impozitelor pentru ca o persoană să investească masiv în exploatarea resurselor din Marea Neagră. Este o uriaşă oporunitate pentru România şi vă voi explica în câteva cuvinte de ce: în primul rând, estimam că s-ar crea un venit de 70 de miliarde de dolari pentru România. Vorbim, astfel, de cea mai mare investiţie făcută vreodată în România”, a declarat Franck Neel.


        Societăţile de stat s-au confruntat şi ele cu o criză şi au încercat să găsească soluţia optimă.


   „Ne-am confruntat cu o criză a forţei de muncă. În acest moment, această criză este pe cale să se încheie. Am reuşit să găsim pârghiile necesare astfel încât să completăm eficient numărul de angajaţi la nivelul întregii regionale. Totodată, suntem la începutul unui program de recalificare la locul de muncă a angajaţilor şi în special, a colegelor noastre oficiante, care sunt în prima linie în relaţionarea cu publicul”, a explicat Bogdan Năstase, directorul Poştei Române, Regionala Braşov.


    Numărul mare al vorbitorilor, din toate domeniile, exprimă clar faptul că vorbim despre cea mai mare provocare pentru Uniunea Europeană, în general, şi pentru România, în special, care va rămâne chiar şi după ce criza sanitară din aceasta perioada va trece.

Următoarea conferinţă se va desfăşura la Constanţa, în 7 iulie 2020.

Comentarii

Ultimă oră