Sari la conținut

Panourile radiante- cea mai bună soluție pentru încălzirea halelor industriale

panourile-radiante-cea-mai-buna-solutie-pentru-incalzirea-halelor-industriale-

Panourile radiante cu infraroșu reprezintă o sursă de încălzire alternativă, ecologică și economică, având la bază un principiu de funcționare identic cu principiul încălzirii solare.

La început românii au fost reticenți în a-și instala in propriile locuințe panouri radiante cu infraroșu datorită unor posibile efecte dăunătoare asupra organismului, dar în ultimii ani comercianții români au raportat creșteri considerabile ale vânzărilor.

Legat de mitul efectelor dăunătoare pe care le-ar avea panourile radiante, mulți au confundat radiația infraroșie de undă lungă cu microundele și ultravioletele. În timp ce acestea din urmă sunt dăunătoare, radiația infraroșie produce efecte benefice asupra organismului uman.

Creșterea vânzărilor și-a pus amprenta și în latura industrială, unde tot mai multe firme și-au instalat panouri radiante cu infraroșu în propriile hale sau alte spații industriale, aceștia fiind foarte mulțumiți de rezultate.

Astfel, panourile radiante cu infraroșu au fost catalogate de unii specialiști drept cea mai bună soluție pentru încălzirea halelor industriale.

De ce panourile radiante reprezintă cea mai bună soluție pentru încălzirea halelor industriale?

Începem cu primul pas in implementarea unui sistem de încălzire și anume, cu instalarea. Instalarea panourilor radiante cu infraroșu presupune fixarea acestora în tavan sau perete cu dibluri și holșuruburi și alimentarea lor cu energie electrică, fără a fi nevoie de vreo autorizație, în câteva ore instalația fiind complet funcțională.

Simplitatea instalării, pe lângă timpul câștigat, presupune și costuri mici pentru realizarea acesteia.

Costurile mici sunt valabile și pentru întreținere, întreținerea rezumându-se doar la o simplă curățare de praf, fără a necesita realizarea de revizii periodice.

Poziția ideală pentru instalarea panourilor radiante este pe tavan, în această poziție raportul de transformare a energiei electrice în radiație fiind maxim.

După instalare, ne interesează căldura generată și consumul de energie electrică. Aici un rol important îl are dimensionarea panourilor radiante. Dimensionarea se află în strânsă legătură cu eficiența, instalarea unor panouri subdimensionate generând costuri ridicate, căldura emanată fiind insuficientă.

Astfel, un rol important îl are comerciantul, un comerciant cu experiență fiind capabil să facă o dimensionare optimă. Ca și recomandare, un comerciant de panouri radiante cu experiență poate fi găsit aici: www.panouri-radiante-infrarosii.ro .

Instalarea unor panouri radiante cu infraroșu corect dimensionate într-o hală industrială va asigura ambientul dorit cu niște costuri minime.

Spre deosebire de sursele convenționale de încălzire, panourile radiante cu infraroșu acționează cu prioritate asupra obiectelor din raza de acțiune, asigurând prin acest principiu o încălzire uniformă, nemaiexistând o diferență foarte mare de temperatură între podea și tavan.

Prin reducerea diferenței de temperatură dintre podea și tavan, mai ales în spațiile cu înălțimi mari cum sunt halele industriale, pierderile de căldură se reduc considerabil, acest aspect având efect pozitiv asupra cheltuielilor cu încălzirea.

Un alt mare avantaj al încălzirii cu panouri radianteîl reprezintă posibilitatea încălzirii locale (doar a unui anumit perimetru dintr-un spațiu mai mare), această posibilitate având efect direct asupra cheltuielilor lunare și asupra costului de achiziție.

Astfel, dacă spre exemplu, ai o hală de 1000 mp, dar se lucrează doar pe o suprafață de 100 mp, cu panourile radiante ai posibilitatea să încălzești doar această suprafață.  În cazul unui astfel de proiect dimensionarea și poziționarea panourilor sunt diferite, dar un comerciant cu experiență îți poate oferi soluția optimă.

Astfel, investiția inițială va fi semnificativ mai mică, iar costurile lunare vor fi, de asemenea, mult mai mici, comparativ cu încălzirea întregului spațiu.

Nu este de ignorat nici durata de viață a panourilor radiante, niște panouri radiante de calitate putând funcționa chiar și 30 ani.

Comentarii

Ultimă oră