Sari la conținut

„Pânza de păianjen” de la Cerbul de Aur, scurtează perioada amenajărilor

panza-de-paianjen-de-la-cerbul-de-aur-scurteaza-perioada-amenajarilor

Tehnica folosită pentru montarea tribunelor din Piaţa Sfatului, se numește „Pânza de păianjen” și este o soluţie care a scurtat perioada de şantier la nici două săptămâni.

Începute în 18 august 2018, lucrările de amenajare a scenei şi a gradenelor pentru Cerbul de Aur avansează foarte repede. De altfel, au fost  deja instalate tribunele din spate (pe latura cu sediul PSD) mai multe echipe ocupându-se de montarea scaunelor. A fost ridicată şi o mare parte din scenă.

Totodată, se lucrează şi la platformele din jurul fântânii arteziene din Piaţa Sfatului.

De altfel, dacă la ediţiile anterioare (înainte de anul 2009), pentru amenajarea tribunelor se foloseau şi structuri din lemn, de data aceasta se folosesc doar grinzi metalice, îmbinate în „pânză de păianjen” pentru a se asigura rezistenţa structurii.

Prin aplicarea acestei soluţii tehnice, a fost scurtat semnificativ timpul de montare a gradenelor şi scenei la nici două săptămâni, nu la o lună - o lună jumătate, cât dura înainte de anul 2009 (la edițiile anterioare ale Cerbului de Aur).

Astăzi circulatia în Piața Sfatului s-a desfășurat doar pe lateral, zona centrală fiind împrejmuită cu un gard, tocmai pentru a se pregăti zona pentru a găzdui Festivalul.

Primarul Brașocului, George Scripcaru a precizat că pregătirile pentru festival sunt în grafic. Totodată, el i-a invitat pe aleşii locali la ceremonia oficială de deschidere a Cerbului de Aur, care se va desfăşura în data de 28 august 2018, începând cu ora 20.30.

........................................................................................................................................................................

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie 2018, în Piaţa Sfatului din Braşov.

La 50 de ani de la prima ediţie, Cerbul de Aur 2018 va avea o desfăşurare de gală, cu numeroase premii, a căror valoare totală este de 65 de mii de euro. Dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu show-ul România Centenar, un spectacol ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Cerbul de Aur este considerat cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România şi în mod tradiţional, la Brașov.

Comentarii

Ultimă oră