Sari la conținut

Parteneriat România - SUA pentru trei trasee de mountain bike în Postăvarul

parteneriat-romania-sua-pentru-trei-trasee-de-mountain-bike-in-postavarul

 Primăria Braşov a primit o singură ofertă pentru amenajarea a trei trasee de mountain-bike din Masivul Postăvarul. Oferta a fost depusă de TrailBros SRL, având ca terţ susţinător compania americană Momentum Trail Concepts.

TrailBros este firma care amenajează în această perioadă cele trei trasee de mountain-bike din Postăvarul (cu o lungime totală de 20 km), în cadrul proiectului derulat de Asociaţia NH Bike, în parteneriat cu Primăria Braşov, iar Momentum Trail Concepts este o firmă din Statele Unite specializată în amenajarea de trasee de mountain-bike.

Valoarea estimată a contractului este de 1.335.192 lei, cu tot cu TVA.


  Prin acest proiect, pe versantul nordic al Masivului Postăvarul se vor amenaja trei piste pentru biciclişti, una uşoară, una medie, iar una dificilă - în total 9,1 km.


  Acest proiect face parte dintr-o strategie mai amplă a municipalităţii braşovene privind dezvoltarea infrastructurii pentru mountain-bike din Poiana Braşov.


   „Aceste trasee sunt doar o etapă din ceea ce înseamnă transformarea Poienii Braşov în cel mai mare bike-park din Europa de sud-est. În şedinţa de vineri voi prezenta Consiliului local un plan integrat de dezvoltare a activităţilor turistice din Poiana Braşov, unde un capitol important este cel legat de dezvoltarea de diferite tipuri de trasee pentru mountain-bike, astfel încât Braşovul să ajungă la aproximativ 100 de kilometri de trasee, iar în felul acesta să devenim principala destinaţie pentru acest sport”, a declarat primarul George Scripcaru.


       Iniţiatorul primelor 3 trasee de mountain-bike, proiect aflat în derulare, Bogdan Micu, preşedintele NH Bike, declara cu privire la necesitatea amenajării acestor trasee: „În acest moment lucrăm pe traseele amenajate de NH Bike şi aşteptăm cu nerăbdare ca primăria să înceapă celălalt proiect, care este mult mai mare decât acesta. Sunt convins că atunci când ambele proiecte vor fi gata, cei peste 20 de kilometri de trasee de pe acest munte vor fi printre cele mai interesante zone de bike, nu doar din România, ci chiar şi din Europa de Est, iar eu cred că acest munte va deveni, în câţiva ani, cel mai mare centru de bike din această zonă a Europei”.

Comentarii

Ultimă oră