Sari la conținut

Păstrați curățenia și ordinea în parcuri! Poliția dă amenzi!

pastrati-curatenia-si-ordinea-in-parcuri-politia-da-amenzi

4 brașoveni amendați pentru că au aruncat coji de semințe pe jos. Alţi 21, pentru beţii în parcuri

Poliția Locală Brașov a anunțat că în doar două zile au fost surprinse 21 de persoane în timp ce consumau alcool pe domeniul public şi alte patru care aruncau pe jos cojile semințelor mâncate. De altfel, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru, a anunțat că polițiștii locali au intensificat în ultima perioadă acțiunile de menținere a unui climat civilizat și curat în Brașov prin monitorizarea atentă a parcurilor, zonelor verzi dintre blocuri și a locurilor de joacă pentru copii.


    Totodată, ea a precizat că în perioada următoare vor fi lansate și campaniile „Păstrează parcul curat pentru copii” și „Păstrează-ți oraşul curat!”, ce vizează menținerea unui mediu curat prin respectarea celor mai elementare reguli de bun-simț. Mesajele acestor campanii vor fi: „Nu aruncați mizeria pe jos! Folosiți coşul de gunoi!”, „Nu distrugeți mobilierul urban!”, „Nu consumați alcool pe domeniul public”.

Jumătate braşoveni, jumătate turiști: Iaşi, Constanţa, Buzău, Harghita

Anca Lăutaru a precizat că, de la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat în parcuri, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, aproape 826 de sancțiuni pentru încălcări ale normelor de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice (Legea 61/1991), cu o valoare totală a amenzilor de 383.750 de lei.


    Au fost „taxați" cetățenii care au fost protagoniștii unor scandaluri, au ascultat muzica la volum maxim, au făcut gesturi obscene la adresa trecătorilor, au mâncat semințe și au aruncat resturile pe jos sau au consumat alcool pe domeniul public. Din această ultimă categorie fac parte 242 de contravenienți, de la începutul anului până acum (valoarea sancțiunilor: aproape 50.000 de lei), iar mai mult de jumătate au fost braşoveni, restul provenind din alte județ, printre care Iaşi, Constanţa, Buzău și Harghita.

Brașovenii care doresc să sesizeze faptul că sunt persoane care încalcă normele de conduită și produc disconfort celorlalți locuitori, pot apela la Poliția Locală Braşov prin dispecerat, la numărul de telefon 0268.954.

Comentarii

Ultimă oră