Sari la conținut

Patriciu, strâns cu uşa pentru a-şi plăti datoriile

Producătorul de apă minerală din Braşov Aguapur a reuşit cu mare greutate să-şi recupereze datoria de la reţeaua de magazine miniMAX, deţinută de miliardarul Dinu Patriciu. În 10 iunie, producătorul braşovean al apei minerale Perla Ciucaşului ceruse insolvenţa lanţului de retail la Tribunalul Bucureşti.

Cererea de intrare în insolvenţă a firmei miniMAX Discount, făcută de firma braşoveană a avut ca motiv o datorie nerecuperată de 100.000 de euro. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 17 octombrie. „Noi ne-am recuperat încet, încet datoria integral în luna octombrie. Vânzările mergeau destul de bine către miniMAX, se cerea marfă, dar dacă numai ceri şi nu plăteşti nimic… noi avem furnizori care îşi cer banii şi trebuie plătiţi. Deocamdată nu mai avem contract cu ei, iar pe viitor vom mai colabora dacă îşi schimbă mentalitatea”, a declarat pentru money.ro, Vasile Stroe, directorul Aguapur.


Şi furnizorul de peste şi preparate din peste Pescado Grup din Braşov a cerut insolvenţa reţelei Minimax. Dosarul a fost înregistrat la 5 septembrie, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru 18 ianuarie 2012. (A.G.)

Comentarii

Ultimă oră