Sari la conținut

Patronul unui site care difuza ilegal filme și seriale, trimis în judecată

patronul-unui-site-care-difuza-ilegal-filme-si-seriale-trimis-in-judecata

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a trimis în judecată pe patronul unui site care difuza online filme și seriale, pentru săvârșirea infracțiunii de punere la dispoziția publicului de opere, fără acordul titularilor.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, din cursul anului 2011, un site înfiinţat de către Stelian Dan a început să funcţioneze efectiv (înregistrarea domeniului comunicată de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică datând din 25 octombrie 2010), oferind pentru difuzare seriale de filme şi alte opere, fără a avea acordul titularilor de drepturi, dând astfel posibilitatea terţilor de a încheia abonamente.

Tarifele acestor abonamente au fost iniţial de 45 de lei, urmând ca, în cursul anului 2014, un abonament pentru o perioadă de 6 luni să ajungă la un tarif de 90 de lei, respectiv 140 de lei pentru o perioadă de 1 an. Modalitatea de plată a abonaţilor a fost aceea de a trimite suma la un număr de SMS afişat pe site sau de a plăti online la un procesator de plăţi, pe baza unui contract încheiat de către inculpat cu acesta.

Activitatea propriu-zisă s-a desfăşurat într-un sediu din municipiul Târgu-Mureş, în care era biroul inculpatului, iar difuzarea serialelor pe site-ul acestuia s-a realizat prin intermediul serverelor aparţinând unei societăţi comerciale ce avea ca obiect de activitate furnizarea de servicii electronice, firmă ce a devenit ulterior cocontractanta inculpatului pentru asigurarea funcţionării paginilor web, conform contractului încheiat cu acesta, scrie realitatea.net.

Comentarii

Ultimă oră