Sari la conținut
patru-actori-brasoveni-scot-teatrul-in-club

„Proşti sub clar de lună”, avanpremieră, în 23 aprilie 2019, la Kruhnen Musik Halle

Un regal actoricesc unic în oraşul de la poalele Tâmpei. Acest lucru îl promit actorii Mihai Bica, Gabriel Costea, Gabriela Butuc şi Claudia Suliman într-o avanpremieră teatrală glamour: Colecţia vară-vară-primăvară de Proşti sub clar de lună – by Mazilu!

Avanpremiera spectacolului „Proşti sub clar de lună” va avea loc în 23 aprilie 2019, de la ora 20.00, pe scena clubului Kruhnen Musik Halle din Braşov (str. Nicolae Titulescu 2P).


   Piesa lui Teodor Mazilu capătă viaţă şi zguduie scena urmărind povestea într-o viziune actuală, alertă, de tip musical, pornind de la etalarea de proşti şi damfurile lor adiacente, pe cat-walk.

La prima vedere, este o poveste simplă, o comedie, o parodie, o melodramă: escrocul Gogu o părăsește pe Clementina pentru aparentele repere morale pe care i le depistează, iar femeia fatală Ortansa îl părăsește pe incoruptibilul Emilian tocmai pentru că este incoruptibil. Dar când un cutremur amenință să se declanșeze, unul cu un nume foarte cunoscut – controlul financiar, tencuiala crapă și ies la iveală adevărații Gogu, Clementina, Ortansa și Emilian, amorali din lipsă de sentimente, complet sinceri în mijlocul deșertului lor lingvistic și emoțional.

„Mazilu e unul din cei mai actuali dramaturgi, creator al unor personaje ce se regăsesc în fauna lumii de azi, cu toate hibele ei: snobism, ridicol, ego exacerbat, spirit gregar, cinism, corupţie, superficialitate crasă socială şi în viaţa de cuplu. Proşti expuşi în lumina crudă a reflectoarelor, ca la o prezentare de modă, în baia de muzici specifică fiecărui personaj în parte.

Fiţele occidentale ale personajelor sunt redate regizoral în stil comic-grotesc-glamour. Ele adoptă fără nicio reţinere stiluri de comportament din filme, seriale TV, reclame. Gândesc şi vorbesc ca-n filme, se identifică fără rost cu personaje standard de reclame. Prostia omenească autohtonă descinde din mitocănia care aspiră la standarde occidentale.

Merită văzut, analizat, filtrat prin spiritul critic al aspiraţiei spre valorile democraţiei, civilizaţiei şi culturii occidentale, pe lângă care Proştii sub clar de lună ai lui Mazilu trec ca trenurile prin haltă. E un spectacol care vă va zgudui de râs cu lacrimi”, afirmă Radu Aldulescu, cel care semnează adaptarea scenică.

Spectacolul este regizat de Alina Hiristea şi este recomandat celor peste 16 ani.

Biletele costă 25 lei şi se pot achiziţiona on-line, de pe http://iabilet.ro/.

Comentarii

Ultimă oră