Sari la conținut

„Perform(d)ance”– Zilele dansului contemporan la Braşov

performdance-zilele-dansului-contemporan-la-brasov

Perform(d)ance – Zilele dansului contemporan la Braşov, ediţia a 3-a, va aduce pe scenă performeri care creează un spectacol complet, în perioada 25-27 octombrie 2019.


    Potrivit organizatorilor, artiştii vor îmbina limbajul corporal cu discursul vorbit, muzica şi arta multimedia, întregind tot conceptul evenimentului perform(d)ance: momentul în care dansul se transformă în performance, exprimând emoţii, sentimente şi trăiri prin mijloace auditive şi vizuale.


    Pentru experienţa Perform(d)ance de anul acesta au fost pregătite patru spectacole vizuale care deschid calea către perspective şi experienţe noi, mai spun organizatorii evenimentului. Reflectând asupra diferitelor aspecte sociale şi emoţionale ale condiţiei umane, artiştii dau viaţă unor metafore expresive, multisenzoriale.

În program este invitat un spectacol din Berlin, Andropolaroid 1.1, în care autoarea îmbină mişcarea cu un model de sunet şi lumină, ilustrând interdependenţele sociale pe care le observă şi experienţa traiului de imigrant japonez în Berlin.


     Trei dintre cele patru spectacole, Andropolaroid 1.1, Stabat Mater şi Eine kleine Nachtmusik, vor avea loc la Centrul Cultural Reduta, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică , de la orele 19.00, iar Meravillosa Creatura va avea loc la hub-ul cultural Visssual, vineri de la ora 21.00

 Cei interesaţi să aprofundeze dansul contemporan prin practică sunt invitaţi şi la workshopul „Mişcă-ţi corpul”, alături de Arcadie Rusu de la Centrul Independent Coregrafic-Linotip, care va avea loc la Visssual duminică - 27 octombrie, de la ora 11.00.


    Spectacolele vor avea loc la Centrul Cultural Reduta şi la Visssual, iar preţul biletelor este de 15 lei, disponibile pe www.bilete.ro  şi înainte de fiecare spectacol, la locaţie. Un singur spectacol are intrare gratuită.


    PROGRAM:


25 octombrie 2019 - Andropolaroid 1.1 (DE, Yui Kawaguchi), ora 19:00, Centrul Cultural Reduta (preţ bilete: 15 lei)


25 octombrie 2019 - Meravillosa Creatura (RO, I Dance You Collective), ora 21:00, Visssual (acces gratuit)


26 octombrie 2019 - Stabat Mater (RO, Linotip), ora 19:00, Centrul Cultural Reduta (preţ bilete 15 lei)


27 octombrie 2019 - Eine kleine Nachtmusik (RO, de Gigi Căciuleanu, cu Lari Giorgescu), ora 19:00, Centrul Cultural Reduta (preţ bilete: 15 lei)


27 octombrie 2019 - Workshop de dans contemporan (Arcadie Rusu, Linotip), ora 11:00, Visssual

.........................................................................................................................................

Andropolaroid 1.1 (DE, Yui Kawaguchi) – 25 octombrie 2019, ora 19:00, Centrul Cultural Reduta


În „Andropolaroid 1.1,”, autoarea îmbină mișcarea cu un model spectaculos de sunet și lumină, ilustrând interdependențele sociale pe care le observă și experiența traiului de imigrant japonez în Berlin.

Meravillosa Creatura, (RO, I Dance You Collective) – 25 octombrie 2019, ora 21:00, Visssual


Producția locală „Meravillosa Creatura” este un spectacol dinamic care deschide un spațiu comun al toleranței, în care limitele normalității sunt demontate. Este o provocare pentru spectatori de a scoate la lumină partea din ei care există în afara granițelor normalității impuse de societate.

Stabat Mater, (RO, Linotip) – 26 octombrie 2019, ora 19:00, Centrul Cultural Reduta


Însoțiți de o orchestră care interpretează muzică preclasică, performerii din „Stabat Mater” reflectează la relația dintre Maria și fiul ei, Iisus, explorând metafora răstignirii și însemnătatea ei într-un context contemporan.

Eine kleine Nachtmusik (RO, de Gigi Căciuleanu, cu Lari Giorgescu) – 27 octombrie 2019, ora 19:00, Centrul Cultural Reduta


Un spectacol de dans-teatru bazat pe poemele scrise de Gigi Căciuleanu şi muzica lui W.A Mozart. O metaforă a „singurătăţii creatorului de cursă lungă”, în care Lari Giorgescu dezvăluie printr-un joc de roluri trecerea de la o ipostază la alta cu un melanj de dans, poezie și actorie.

Workshop de dans contemporan (Arcadie Rusu, Linotip) – 27 octombrie 2019, ora 11:00, Visssual


Workshopul “Mișcă-ti corpul” este adresat persoanelor care sunt în căutarea diverselor forme de dans, în căutarea propriului fel de a se exprima prin acest instrument complex. Cum vedem dansul dinăuntru, cum îl simțim în corp și cum este perceput atunci când îl transpunem în concret?


Perform(d)ance – Zilele dansului contemporan la Brașov este un proiect cultural cofinanțat din Bugetul Municipiului Brașov.
Sponsori: Accenture
Parteneri: Visssual, Centrul Cultural Reduta

Comentarii

Ultimă oră