Sari la conținut

Spălatul mâinilor, al mesei, ustensilelor şi ingredientelor folosite la gătit este absolut necesar. Nu te abate de la aceste reguli indiferent dacă găteşti acasă, la iarbă verde sau în vacanţe, acolo unde nu ai întotdeauna toate condiţiile pe care le ai în bucătăria ta.Un alt obicei nociv, pe care nu mulţi îl ştiu, este folosirea cuţitelor, lingurilor, furculiţelor sau polonicelor de aluminiu. Potrivit studiilor realizate de specialiştii americani, aportul de aluminiu din alimentaţie este una dintre cauzele apariţiei Alzheimer-ului.El poate fi preluat atât din ingredientele folosite la gătit, dar şi din ustensilele folosite. Mai mult, evită să depozitezi mâncarea în oale de aluminiu, pentru că şi ele îţi pun în pericol sănătatea pe termen lung.
Dacă obişnuieşti să îţi încălzeşti mâncarea la microunde, foloseşte numai recipiente speciale pentru acest tip de cuptor. Altfel, orice alt material poate suferi modificări la temperaturi atât de mari, iar mâncarea îşi va schimba compoziţia chimică. Există riscul dezvoltării tumorelor dacă mâncarea nu este încălzită în recipiente speciale,  ci foloseşti improvizaţii.  Un alt risc al folosirii curente al cuptorului cu microunde este încălzirea rapidă, care favorizează transformarea grăsimilor mâncării în componente periculoase pentru sănătate. Anumite grăsimi devin periculoase dacă sunt încălzite sau gătite la o temperatură foarte mare.Trebuie să ştii că dacă găteşti acasă carnea, direct pe aragaz sau pe un grilaj care permite contactul direct al alimentelor cu flacăra de la aragaj, pe termen lung te supui riscului apariţiei cancerului.

Comentarii

Ultimă oră