Sari la conținut

Peste 5.000 de turişti au petrecut Crăciunul în Poiana Braşov

peste-5000-de-turisti-au-petrecut-craciunul-in-poiana-brasov

Chiar şi în lipsa zăpezii, cei mai mulţi români au preferat să-şi petreacă şi anul acesta Crăciunul în Poiana Braşov. Gradul de ocupare în hoteluri şi pensiuni a fost de aproape 100%. Tarifele pentru un sejur de trei nopţi, cu mic dejun inclus, s-au încadrat între 100 şi 300 de euro. În total, peste 5.000 de turişti şi-au petrecut vacanţa de Crăciun în Poiana Braşov. Din păcate, aceştia au putut schia în condiţii optime doar în Masivul Postăvaru, acolo unde, datorită tunurilor cu zăpadă artificială, stratul de omăt a ajuns la 25-30 de centimetri.

„Nu am avut ce face şi am fost nevoiţi să ne adaptăm condiţiilor meteorologice. Cum nu prea s-a putut schia, le-am oferit turiştilor pomana porcului în aer liber, la zece grade Celsius. Am adus lăutari, iar oamenii s-au distrat cu muzică de petrecere. Unii au preferat să se plimbe în aer liber cu ATV-urile. Au fost şi turişti care s-au relaxat la piscină, spa sau la masaj”, ne-a declaratGabriel Roşca, directorul unui hotel din Poiana Braşov.

Potrivit estimărilor hotelierilor, aproximativ 20-30% dintre turiştii care şi-au petrecut Crăciunul la munte şi-au făcut rezervări în Poiana Braşov şi de Revelion. Însă, la unele hoteluri sau pensiuni, în ultimele zile ale anului, tarifele pentru un sejur de trei zile se vor dubla, faţă de perioada Crăciunului.

Comentarii

Ultimă oră