Sari la conținut

Planul de reorganizare al Spitalului Județean a fost finalizat

planul-de-reorganizare-al-spitalului-judetean-a-fost-finalizat

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că a fost finalizat planul de reorganizare al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, astfel încât să poată fi începute lucrările la Corpul B.

Paturile din Copul B vor fi relocate în Pavilioanele Tractorul, Astra, Mârzescu şi în Corpul A. Potrivit directorului general al Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu, din Corpul B în Corpul A au fost mutate acele secţii care au nevoie de blocul operator. Astfel, Ortopedia va fi mutată în Corpul A, unde vor rămâne și secțiile de Chirurgie 1 și 2. Neurologia şi Diabetul vor fi mutate la Astra, iar Internele şi Oftalmologia la Pavilionul Mârzescu. Având în vedere că Pavilionul Tractorul a fost reabilitat și beneficiază de un bloc operator, acolo se va muta secţia Chirurgie III.

De asemenea, vor începe și lucrările de modernizare a sediului provizoriu al Unității de Primiri Urgențe, secţie care va fi mutată în corpul Spitalului Judeţean în care a funcţionat fosta policlinică de vis a vis de Poştă. Având în vedere că de pe 27 martie, ambulanţele ce deservesc UPU vor parca pe strada Octavian Augustus, începând de luni, circulaţia publică auto, cu excepţia ambulanţelor şi a taxiurilor, va fi închisă pe această arteră, pe tronsonul cuprins între Calea Bucureşti şi intersecţia cu strada Popa Şapcă.

Noua structură a spitalului a fost transmisă spre avizare la Direcția de Sănătate Publică Brașov și urmează a fi aprobată și de Ministerul Sănătății. Conform estimărilor, mutarea secţiilor va dura 45 de zile de la primirea avizului de la Ministerul Sănătăţii.

Prima etapă de lucrări vizează consolidarea, reorganizarea funcţională a secţiilor, renovarea interioară şi refacerea  instalaţiilor pentru Corpul B, aripa A fiind deja reabilitată în anul 2008. Valoarea totală a lucrărilor este de 23,1 milioane lei. A doua etapă a investiţiei presupune lucrări la Corpul A, în valoare de 1,6 milioane lei. Perioada maximă pentru finalizarea lucrărilor prevăzute în cele două etape este de 22 de luni.

Comentarii

Ultimă oră