Sari la conținut

Ploi aproape în fiecare zi din prima decadă a lunii iunie

ploi-aproape-in-fiecare-zi-din-prima-decada-a-lunii-iunie

Meteorologii au transmis prognoza meteo pentru intervalul curpins între 28 mai – 10 iunie. Administrația Națională de Meteorologie anunţă o încălzire treptată a vremii, dar vor exista şi instabilităţi atmosferice.

Astfel, în Transilvania, până la finalul lunii mai, un proces de încălzire a vremii se va concretiza printr-o medie regională a valorilor maxime de 29 de grade. În primele două zile din iunie, temperaturile maxime vor scădea spre medii de 22 de grade, apoi vor creşte până la medii regionale, în perioada 3 - 8 iunie, de 25 de grade. În ultimele zile ale intervalului, vremea se va răcori urmând a se înregistra temperaturi maxime medii de 23 de grade. De asemenea, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 1 - 10 iunie.

La munte, valorile termice diurne vor marca o creştere uşoară, până la finalul lunii mai, până la 18 grade. În zilele de 2 şi 3 iunie, temperatura aerului va marca o scădere spre 14 grade, apoi o creştere până în jurul a 16 grade, în 4 iunie, după care regimul termic va fi relativ staţionar până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. În plus, la munte, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în 28 şi 29 mai şi, aproape în fiecare zi începând cu 1 iunie, până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Comentarii

Ultimă oră