Policlinica Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie va fi dotată în cursul anului 2021 cu echipamente şi aparatură moderne şi de înaltă calitate, achiziţionate de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri europene în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor sanitare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov prin achiziționarea de dotări”. Până în momentul de faţă au fost finalizate procedurile de achiziţie şi s-au semnat contractele de furnizare pentru opt loturi, însumând 52 echipamente medicale de specialitate și 22 seturi de mobilier. Singurul aparat care mai rămâne de achiziţionat prin intermediul proiectului este computerul tomograf.


Valoarea totală a echipamentelor cumpărate până acum ajunge la 5.712.334,39 lei.


„Sunt foarte bucuros că şi acest proiect cu finanţare europeană, având ca obiectiv general îmbunătăţirea infrastructurii medicale, intră în linie dreaptă din punctul de vedere al implementării. Pe lista echipamentelor destinate dotării Ambulatoriului de la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie se regăsesc aparate extrem de necesare investigării, tratării şi recuperării pacienţilor din judeţul Braşov care se confruntă cu probleme neurologice. Între acestea, este de remarcat computerul tomograf de ultimă generaţie pe care urmează să-l achiziţionăm şi care va asigura o acurateţe deosebită a investigaţiilor imagistice, vitale în bolile neurologice”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.


Valoarea totală a proiectului „Îmbunătățirea serviciilor sanitare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov prin achiziționarea de dotări” este de 10.572.694,23 lei (inclusiv TVA), din care valoarea finanțării nerambursabile alocate în cadrul Axei 8 a Programului Operaţional Regional 2014-2020 ajunge la 10.361.240,34 lei.