Sari la conținut

Poliţiştii braşoveni au declanşat prima acțiune „Blocada 2019”

politistii-brasoveni-au-declansat-prima-actiune-blocada-2019

Poliţiştii braşoveni au efectuat o razie săptămâna trecută, în noaptea de miercuri spre joi, pe principalele artere de intrare/ieșire din municipiului Braşov, pentru a diminua fenomenul infracţional şi riscul rutier. Controalele au avut loc în baza Planului de acţiune al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov „BLOCADA 2019”.


   Concret, 22 de poliţişti braşoveni au participat la prima acţiune din cadrul seriei denumite „Blocada 2019”. Este vorba de agenţi din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Braşov, Secţiilor 1-5 Poliţie Braşov, Biroului Rutier Braşov şi Biroului de Poliţie Centrul Universitar Braşov.

Scopul acţiunii este diminuarea fenomenului infractional şi a riscului rutier, iar, ca urmare a muncii agenţilor, au fost verificate 257 de autovehicule, au fost legitimate 284 de persoane, s-au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991 în valoare totală de 700 de lei şi 4 sancţiuni contravenţionale la OUG 195/2002 republicată, în valoare totală de 4.280 de lei.

De asemenea, au fost reţinute 3 certificate de înmatriculare, fiind constată în flagrant o infracţiune de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 din Codul Penal.

„Un tânăr în vârstă de 17 ani din comuna Tărlungeni, judeţul Braşov, a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism pe str. Zizinului din mun. Braşov fără a poseda permis de conducere” a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, subcomisar Alina Ivan.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente în care se va propune soluţie legală la finalizarea verificărilor.

Acţiunea a avut loc în noaptea de 30/31 ianuarie 2019.

Comentarii

Ultimă oră