Sari la conținut

Pompierii braşoveni sărbătoresc Ziua Protecţiei Civile, cu „porțile deschise”

pompierii-brasoveni-sarbatoresc-ziua-protectiei-civile-cu-portile-deschise

Ziua de 28 februarie 2019 marchează 86 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România, de la semnarea Înaltului Decret Regal nr. 468 din 28  februarie 1933 de către Regele Carol al II-lea, care aproba „Regulamentul apărării pasive contra atacurilor aeriene”.


  Pentru a sărbători acest eveniment Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, organizează în această zi mai multe activităţi, prima fiind avansarea unor cadre militare în grad, înainte de termen, pentru merite deosebite în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la ora 9.00 la sediul Inspectoratului (str. Mihai Viteazul nr. 11).

Apoi, la subunităţile Inspectoratului, începând cu ora 10.00, se va desfăşura „Ziua porţilor deschise: prezentarea tehnicii de luptă si exercitii demostrative”.

De la aceeaşi oră, la sediul Inspectoratului va putea fi vizitată expoziţia „Repere din istoria pompierilor braşoveni”, unde vizitatorii se pot familiariza cu echipamentele şi mijloacele folosite de salvatori, din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre.

Cu același prilej, în Piaţa Sfatului sunt amenajate un punct mobil de informare cu privire la principalele reguli care trebuie respectate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, dar şi o expoziţie de tehnică şi aparatură de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Comentarii

Ultimă oră