Sari la conținut

Pompierii sărbătoresc Ziua Protecţiei Civile cu „porțile deschise”

pompierii-sarbatoresc-ziua-protectiei-civile

Ziua de 28 februarie marchează peste opt decenii de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România, ocazie cu care, pentru a sărbătorii acest eveniment Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bîrsei” al judeţului Braşov, va organiza mai multe acțiuni.

Astfel, marți, 28 februarie 2017, de la ora 10.30, va avea loc Depunerea Jurământului Militar de către personalul nou încadrat şi avansările cadrelor militare, la sediul ISU de pe str. Mihai Viteazul.

Apoi, tot la sediul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bîrsei” , va avea loc vernisarea expoziţiei ,,Repere din istoria Pompierilor Braşoveni“, unde vizitatorii se pot familiariza cu echipamentele şi mijloacele folosite de pompieri din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre.

De asemenea, la subunitățile Inspectoratului, începînd cu ora 10.00, se va desfăşura „Ziua porţilor deschise“. În cadrul acțiunii oaspeţii pompierilor vor afla mai multe despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi le vor fi prezentate echipamentele şi tehnica de intervenţie din dotarea serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, dar şi autospecialele şi accesoriile. Vor avea loc și exerciţii demostrative.

Apoi, la Coresi Shopping Resort, începînd cu ora 13.00, va fi amenajat un Punct Mobil de Informare cu privire la principalele reguli care trebuie respectate în cazul unor situaţii de urgenţă.

......................................................

Protecţia Civilă în România a luat naştere în anul 1933, odată cu semnarea Înaltului Decret Regal nr. 468, prin care se aproba Regulamentul Apărării Pasive şi se înfiinţau astfel primele structuri cu atribuţii de apărare civilă din România. Structurile nou înfiinţate aveau ca scop limitarea efectelor „bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor”. Prin prevederile sale detaşează net apărarea pasivă de apărarea activă. Acest moment este considerat data de naştere a protecţiei civile.

Comentarii

Ultimă oră