Sari la conținut
postul-adormirii-maicii-domnului

Potrivit randuielilor crestine, incepand de astazi s-a intrat in Postul Adormirii Maicii Domnului, care se va incheia pe 15 august, data la care praznuim Adormirea Fecioarei Maria.

Originea acestui post isi are radacinile in secolul al V- lea cand s-a dezvoltat cultul Maicii Domnului.

Postul Adormirii Maicii Domnului inseamna infranare nu doar de la anumite alimente, ci de la tot ce ne desparte de Dumnezeu.

Preotii ne indeamna sa ne tinem departe si de la pacate, nu numai de la anumite mancaruri.

Este un post care îi pregăteşte pe creştini pentru cele două mari praznice din luna august: Schimbarea la Faţă  din 6 august şi Adormirea Maicii Domnului, de pe 15 august, dată în care legal este zi liberă pentru unii angajaţi.

Originea acestui post isi are radacinile in secolul al V-lea, când cultul Maicii Dom­nului s-a dezvoltat şi când sărbătoarea Ador­mirii ei a început sa capete o mai mare importanţă.

La început însă, nici timpul din an, nici durata sau felul postirii nu erau la fel peste tot.

În acest post este dezlegare la untdelemn și vin în zilele de marți și joi.

Postul Adormirii Maicii Domnului este una dintre formele cultului închinat de Biserica Ortodoxă Sfintei Fecioare Maria.

Tradiţia consemnează faptul că, înştiinţată asupra apropiatului sfârşit al vieţii sale pământeşti, Maica Domnului s-a pregătit pentru acesta prin post şi rugăciune.

De aceea, orice creştin încearcă, după puterile sale, să se înfrâneze de la mâncărurile de dulce,să se roage mai mult şi să facă mai multe fapte bune.

Comentarii

Ultimă oră