Sari la conținut

A fost teatru în Parlamentul României. Într-o piesă pusă în scenă de ministrul finanţelor Gheorghe Ialomiţianu, actorii principali au fost parlamentarii braşoveni ai Partidului Democrat Liberal. Totul a fost însă  o figuraţie ieftină, pentru că la sfârşit, spectatorii, alegătorii braşoveni, au rămas cu un gust amar. Ştiind că sunt filmaţi şi că îi vor vedea braşovenii din tot judeţul, deputaţii şi senatorii PDL de Braşov au votat pentru amendamentele la bugetul pe anul viitor propuse de liberali, care vizează construcţia unui spital, a unui aeroport şi repararea de drumuri la Braşov. Totul însă, s-a rezumat la un simplu gest, acela de a ridica mâna, pentru că evident, amendamentele au fost respinse.  

O mână întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte nimic! O replică celebră dintr-un film românesc. Dar despre o mână ridicată care nu valorează nimic, ce am putea spune? O întrebare la care nu mai e nevoie să răspundă deputaţii Gabriel Andronache,  Florin Postoloachi şi senatorii Marian Rasaliu şi Florin Staicu. Braşovul rămâne, oricum,  fără bani de la guvern pentru aeroport, spitale şi drumuri civilizate.  

Degeaba au trimis braşovenii politicieni  PDL în Parlament şi chiar un ministru de finanţe în Guvern. Odată văzuţi cu sacii în căruţă, pedeliştii nu au trimis şi nu vor trimite în Braşov niciun ban pentru sănătate şi investiţii. Şi ca sfidarea să fie completă, în vreme ce toate amendamentele la buget au fost respinse, sumele pentru protocol, adică deplasări în străinătate, mâncare şi băutură, pentru ministere ca cel al sănătăţii, transporturilor, învăţământului au fost dublate, ba chiar triplate.  (F.P.)

Comentarii

Ultimă oră