Sari la conținut

Instituţia prefectului este sau nu politică? Teoretic nu, practic da! După ce au preluat toată puterea guvernării, PDL-iştii au trecut la epurare politică în teritoriu!
În şedinţa de guvern de la acest sfârşit de săptămână Emil Boc a comandat schimbarea de urgenţă prefecţilor şi subprefecţilor care nu au avut susţinerea partidului stat PD-L. Braşovul, însă este un caz aparte: doar unul dintre cei doi subprefecţi susţinuţi de PSD a fost schimbat.
Abia ce a dat examen. A fost anunţată în weekend că trebuie să îşi facă de urgenţă bagajele şi să elibereze biroul pe care l-a ocupat doar şapte luni. Tocmai ce a dat exemanul pentru a fi numită pe postul pe care l-a ocupat, ca şi ceilalţi doi colegi ai săi Emil Niţă şi Ion Gonţea, interimar. Roxana Mânzatu aşteapta să fie oficializată nota, care îi va da, cu siguranţă dreptul de a ocupa funcţia în Prefectură. Până atunci, însa şi-a strâns lucrurile care îi aparţin din biroul subfectural.
Niţă e mai apolitic decât Mânzatu. Surprinzator este faptul că Emil Niţă, subprefectul care a avut acelaşi suport politic din partea PSD-ului, acum rămâne pe funcţie. Dacă Roxana Mânzatu a fost eliberată din funcţie pe criteriul epurării politice, atunci de ce fotoliul lui Niţă rămane neclătinat?
Subprefect via PDL. În locul Roxanei Mânzatu va fi numit Benedek Kaplar Gabor, director coordonator adjunct la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Benedek Kaplar Gabor este un apropiat al fostului subprefect UDMR-ist, Szakal Andras, care a fost numit şef al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, după ce s-a înscris, pe ascuns, în PDL.
Anca Lăutaru

Comentarii

Ultimă oră