Sari la conținut

Prelungirea autorizaţiilor de taxi, în Brașov, numai pentru maşinile mai noi de 10 ani

prelungirea-autorizatiilor-de-taxi-in-brasov-numai-pentru-masinile-mai-noi-de-10-ani

Începând cu 1 iunie 2018 va fi demarată procedura de depunere a documentaţiilor necesare în vederea prelungirii autorizaţiilor taxi pentru o perioadă de încă cinci ani.

   Astfel, între 1 iunie şi 31 august 2018, vor depune actele cele 323 de societăţi comerciale care deţin, în total, 1.082 de autorizaţii taxi, iar cei 349 de transportatori autorizaţi PFA şi IF vor depune documentaţia în perioada 1 septembrie - 31 noiembrie.

  „Vor fi prelungite autorizaţiile taxi doar pentru maşinile mai noi de 10 ani. În acest moment sunt aproximativ 200 de maşini care au o vechime mai mare de 10 ani. În cazul societăţilor comerciale, acestea trebuie să facă dovada că au contracte de muncă pentru şoferi care să acopere minim 8 ore/zi, pentru fiecare autoturism în parte pe care îl deţin (fie pentru o maşină au contract cu un şofer pentru 8 ore, fie au contracte parţiale cu doi sau mai mulţi şoferi, pentru fiecare maşină, care sa acopere cele 8 ore).

Bazele de date ale societăţilor comerciale vor fi verificate pentru a ne asigura că nu există situaţii în care un şofer să aibă contract la mai multe firme. Fiecare autorizaţie taxi pentru care nu poate fi făcută dovada existenţei unui şofer timp de 8 ore zilnic, va fi retrasă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Comentarii

Ultimă oră