Președintele României, Klaus Iohannis, acordă înaltul patronaj al Președinției conferinței de politici publice pe teme de mediu care va avea loc în perioada 9-12 septembrie la Brașov, în cadrul Forumului Orașelor Verzi.

 

Șeful statului va fi prezent la Brașov în deschiderea conferinței FOV, joi, 9 septembrie, pentru a promova un nou proiect de protecție a mediului în România, „Rețeaua Națională a Ariilor Naturale Urbane“, proiect inițiat de Asociația Parcul Natural Văcărești și care vizează documentarea, cartografierea și promovarea a 10 arii naturale în marile orașe ale țării și alte 5 în spațiul urban și peri-urban al Bucureștiului, pornind de la modelul Parcului Natural Văcărești.

 

"În luna septembrie, Brașovul va găzdui Forumul Orașelor Verzi, un eveniment despre sustenabilitate, dezvoltare urbană și despre cum facem orașele noastre mai proetenoase locuirii. În cadrul acestui eveniment, între 9 și 12 septembrie va avea loc Conferința de politici publice, eveniment care se va desfășura sub înaltul patronaj al președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, căruia vreau să-i mulțumesc pentru susținerea acordată. Invităm la Brașov să ni se alăture pe toți primarii cu ambiții în sensul înverzirii orașelor lor, la discuții despre proiecte, despre inițiative de sustenabilitate și schimb de bune practici" a declarat primarul Brașovului Allen Coliban.Reamintim că Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să facă din Brașov capitala verde a României și centrul european al dezbaterilor de mediu.