Sari la conținut

Prestații sociale mărite din 2018 pentru persoanele cu dizabilități

prestatii-sociale-marite-din-2018-pentru-persoanele-cu-dizabilitati

Cuantumul prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap s-a modificat de la 1 ianuarie 2018.


    Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov anunță că, începând cu data de 1 ianuarie 2018, cuantumul prestațiilor sociale se actualizează, astfel:

  • Indemnizația lunară pentru persoanele adulte cu handicap: 325 lei, pentru adultul cu handicap grav; 250 lei, pentru adultul cu handicap accentuat.
  • Buget personal complementar lunar pentru persoanele adulte cu handicap: 125 lei, pentru adultul cu handicap grav; 100 lei, pentru adultul cu handicap accentuat; 50 lei pentru adultul cu handicap mediu.
  • Prestație socială pentru părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap în baza unei măsuri de protecție socială: 250 lei, în cazul copilului cu handicap grav; 150 lei, în cazul copilului cu handicap accentuat; 50 lei în cazul copilului cu handicap mediu.
  • Indemnizație pentru nevăzători: 1.162 lei.

Majorările prestațiilor sociale se acordă din oficiu persoanelor îndreptățite, fără a fi necesară deplasarea acestora la sediul Serviciul Evidență Plăți și Prestații Sociale din cadrul DGASPC Brașov.

Aceste drepturi se pun la plată începând cu 1 ianuarie 2018, sumele aferente lunii ianuarie urmând a fi achitate în cursul lunii februarie 2018, conform prevederilor legale.

Comentarii

Ultimă oră