Sari la conținut

Prima reuniune a elitei mondiale feminine la sărituri cu schiurile după Jocurile Olimpice

prima-reuniune-a-elitei-mondiale-feminine-la-sarituri-cu-schiurile-dupa-jocurile-olimpice

Etapele de Cupă Mondială, organizate pe 3-4 martie la Râşnov, vor reprezenta prima reuniune oficială după Jocurile Olimpice de la PyeongChang a celor mai bune săritoare cu schiurile din lume.

Competiţia este găzduită pentru a patra oară de Complexul Olimpic de pe Valea Cărbunării, iar ediţia din 2018 a fost amânată din cauza condiţiilor meteo, fiind programată iniţial în 5-6 ianuarie.

În prezent, podiumul feminin al acestei ediţii a Jocurilor Olimpice coincide cu primele 3 poziţii ale clasamentului intermediar al Cupei Mondiale, clasament cu care se va intra, mai departe, în concurs la Râşnov: 1) Maren Lundby (Norvegia), 2) Katarina Althaus (Germania), 3) Sara Takanashi (Japonia).

Reprezentanta noastră, Dana Haralambie, a reuşit să prindă runda finală la Jocurile Olimpice, precum şi o clasare mai bună cu două locuri decât actuala poziţie a sa în clasamentul Cupei Mondiale, unde, înainte de etapele de la Râşnov, se află pe locul 27.

Printre organizatorii celor două etape de Cupă Mondială sunt Federaţia Română de Schi Biatlon și Primăria Râşnov.

Potrivit primarului din Râșnov, Liviu Butnariu, este o mândrie a te afla printre cele 20 localităţi, răspândite pe mapamond, din Statele Unite până în Japonia, în care se organizează etape de Cupă Mondială feminină la sărituri cu schiurile.

Programul competiţiei


Vineri, ora 12 – antrenament oficial, ora 13.30 – rundă de calificări
Sâmbătă, – ora 10 – rundă de încercare, ora 11 – concurs
Duminică, – ora 8.45 – rundă de calificări, ora 10 – concurs

Comentarii

Ultimă oră