Sari la conținut

Prima şcoală din Predeal, va fi reabilitată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală

prima-scoala-din-predeal-va-fi-reabilitata-prin-programul-national-de-dezvoltare-locala

După ce timp de mulţi ani a fost lăsată în paragină, vechea şcoală din Predeal de pe strada Mănăstirii, va intra în reabilitare, după ce în 19 iulie 2017 a fost aprobată cererea de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, depusă la începutul acestui an de primarul Liviu Cocoş.

Concret, pentru proiectul „Reabilitare, refuncţionalizare şi consolidare Şcoală Veche Predeal”, de la bugetul de stat a fost obţinută suma de 1.991.728 lei.

Prin urmare, școala veche din Predeal va intra într-un proces de restaurare.

La vechea şcoală se va consolida fundaţia şi elementele ce ţin de structura de rezistenţă, după care clădirea va fi izolată termic. De asemenea, toate elementele de tâmplărie, finisajele, elementele decorative şi instalaţiile vor fi refăcute, după care vor fi efectuate reamenajări ale spaţiilor interioare.

„Prin acest proiect, vor fi păstrate toate caracteristicile arhitecturale ale clădirii şi se va păstra «patina timpului». După semnarea contractului de finanţare se vor derula procedurile de achiziţie a lucrărilor şi există posibilitatea ca anul acesta să înceapă şi lucrările”, a declarat Primarul Predealului, Liviu Cocoş.


   După ce toate lucrările incluse în proiect vor fi terminate, imobilul va dispune de spaţii multifuncţionale, culturale şi educative, urmând a se amenaja, printre altele, un muzeu, o „ţesătorie”, un atelier de pictură, o sală de expoziţii. De asemenea, având în vedere că la etaj sunt 7 spaţii, în acestea se vor organiza diferite ateliere de lucru în care tinerii vor putea lua lecţii de pictură, muzică, etc.

Comentarii

Ultimă oră