Sari la conținut

Primăria a mai comandat alte 8 autobuze electrice. În total se vor afla 60 la Brașov

primaria-a-mai-comandat-alte-8-autobuze-electrice-in-total-se-vor-afla-60-la-brasov

Ultimele cumpărate vor circula pe liniile 4 și 16!


   Primăria Brașov a semnat un nou contract pentru achiziționarea a 8 autobuze electrice, furnizorul fiind SOR Libchavy s.r.o., din Republica Cehă, companie care are semnate cu municipalitatea brașoveană contracte pentru furnizarea altor 52 de vehicule de acest tip.
     
    Valoarea contractului pentru cumpararea celor 8 autobuze este de 26.3967.505 lei cu tot cu TVA, iar termenul de livrare a vehiculelor este de 12 luni.


       Cele opt autobuze au lungimea de 12 metri, o capacitate de 103 locuri și vor circula pe liniile 4 și 16. Prin acest contract vor mai fi livrate opt stații de încărcare lentă și alte trei de încărcare rapidă ce vor fi montate la capetele de linie.

    Licitația, la care au fost depuse trei oferte, a fost organizată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în cadrul unui proiect derulat în parteneriat cu Municipiul Brașov, cofinanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.



     Obiectiv pentru Brașov: Decembrie 2021 - RATBV, 75% electric

   După semnarea contractului, primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat că producătorul din Cehia s-a dovedit a fi unul serios, iar autobuzele care circulă deja în Brașov oferă condiții foarte bune. „Conform contractului, până în iulie 2021, toate aceste autobuze vor circula în municipiul Brașov. După cum știți, în cadrul strategiei noastre de mobilitate urbană, dar și în planul privind calitatea aerului, principala modalitate de reducere a poluării din trafic este utilizarea transportului în comun. Odată cu finalizarea achiziției acestor mijloace de transport în comun ecologice, nu doar că vom atinge țintele pe care ni le-am, propus, dar o vom face mai devreme decât era în plan și le vom și depăși. Astfel, la finalul anului 2021, în Brașov, 75% din transportul în comun va fi electric, ceea ce înseamnă o reducere a emisiilor poluante cauzate de acest tip de transport cu 90%, comparativ cu decembrie 2018”, a precizat primarul.

     Potrivit declarației directorului RATBV SA, George Cornea, până acum, producătorul din Cehia a furnizat 11 autobuze electrice, care circulă pe liniile 36, 23B și 22. De asemenea, au fost livrate 18 stații de încărcare lentă și alte 2 de încărcare rapidă. „În perioada următoare vor mai fi instalate nouă stații de încărcare rapidă. În acest moment sunt în derulare procedurile realizarea sistemului de alimentare cu energie electrică”, a mai spus George Cornea.



         De la 1 august vor circula troleibuze și pe linia 6

  Pe de altă parte, directorul RATBV a precizat că de la 1 august 2020 vor fi introduse troleibuze și pe linia 6, acesta fiind ultimul traseu pentru care au fost achiziționate cele 26 de vehicule. „În acest moment se lucrează la rețeaua de alimentare de pe strada Zizinului, iar de la începutul lunii viitoare troleibuzele vor fi introduse pe traseu”, a explicat Cornea. Troleibuzele care vor circula pe linia 6 fac parte din lotul de 26 marca Solaris.

Comentarii

Ultimă oră