Sari la conținut

Primăria Brașov închide parcarea neoficială publică din fața Brașov Business Park

primaria-brasov-inchide-parcarea-neoficiala-publica-din-fata-brasov-business-park

În Comisia de Circulație a municipiului Brașov au fost propuse o serie de noi măsuri

Primăria Brașov a anunțat că marți, în cadrul Comisiei de circulație, au fost luate în discuție o serie de recomandări ale Poliției Municipiului Brașov și ale Poliției Locale.


  „O parte dintre recomandări au fost avizate, altele vor fi analizate și pe teren”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.


   Astfel, având în vedere că un sens al str. Ionescu Crum a fost transformat în parcare neoficială, ceea ce creează foarte multe probleme de trafic, a fost avizată solicitarea de montare a indicatoarelor rutiere cu semnificația „Oprirea interzisă”. Este vorba de tronsonul de stradă care se află în domeniul public, respectiv cel din față de la Brașov Business Park. După montarea acestor semne de circulație, toți cei care vor parca pe carosabil, vor fi amendați.

De asemenea, a fost avizată și solicitarea de montare a acelorași semne cu oprirea interzisă în zona Parchetului, de pe str. Hărmanului.



  Scuar pe DN 73


   Tot în ședința de marți a fost discutată și o soluție pentru reducerea accidentelor, pe DN 73, a fost solicitată instalarea unor separatoare de sens.


  „Primarul a prezentat soluția propusă pentru acest tronson de drum, soluție care a fost acceptată de reprezentanții poliției. Astfel, între cele două sensuri de circulație va fi amenajat un scuar, la fel ca cele de pe Calea București sau de pe Calea Feldioarei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.



  În „sens invers” pe strada Michael Weiss?


    Primăria Brașov a mai anunțat că „una dintre solicitări care va fi pusă în practică după o analiză pe teren a reprezentanților poliției rutiere, poliției locale și ai Primăriei Brașov este cea a schimbări sensului de circulație pe str. Michael Weiss, tronsonul cuprins între str. Nicolae Bălcescu și Castelului. Astfel circulația ar trebui să se realizeze dinspre N. Bălcescu spre Castelului”.



  Noi reguli de acces în parcarea de vis-a-vis de Arhivele Naționale

O altă discuție s-a axat pe accesul spre parcarea privată de mai sus de Biserica Neagră (vis-a-vis de Arhivele Naționale), având în vedere că de multe ori, în special când parcarea este plină, sunt autovehicule care blochează o bandă, în sensul de urcare, în așteptarea eliberării unui loc de parcare, ceea ce creează blocaje în trafic. Propunerea din comisie a fost de a bloca accesul spre parcare a celor care urcă pe str. George Barițiu și a îi obliga să facă sensul giratoriu și să intre în parcare dacă sunt locuri libere, dacă nu să își continue circulația. O astfel de soluție poate fi pusă în practică doar în paralel cu modificare intrării și ieșirii din parcare.



      Semaforul cu buton de la intersecția Maniu - Țepeș se justifică

Primăria Brașov a mai anunțat că după o analiză a Poliției Rutiere, va fi pus în funcțiune și semaforul cu buton amplasat la trecerea de pietoni de pe str. Iuliu Maniu, mai sus de intersecția cu Vlad Țepeș (după „curba lui Tartagă”). „La momentul amplasări acestui semafor, el nu a fost pus în funcțiune pentru a se putea analiza fluxurile de circulație pietonală și rutieră. Conform discuțiilor de astăzi, pentru creșterea siguranței pietonilor se justifică pornirea acestui semafor”, au explicat reprezentanții municipalității brașovene.

    Oglinzi la mai multe intersecții


  Nu în ultimul rând, specialiștii din Comisia de Circulație au decis că la mai multe intersecții din oraș, între artere principale și artere secundare, vor fi instalate oglinzi pentru a le permite șoferilor care ies de pe cele secundare să se asigure. Totodată în aceste zone vor fi luate și măsuri care să blocheze parcarea mașinilor pe carosabil sau pe trotuare, și astfel să blocheze vizibilitate. Intersecțiile vizate sunt Carpaților - Alexandru cel Bun; Bulevardul Muncii - accesul auto de vis-a-vis de Penny Market, ieșirile spre str. Lungă dinspre str. De Mijloc (str. Școlii, str. Morii, str. Câmpului).



  Reapar limitatoarele de viteză


  Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov anunțat și că în perioada următoare va fi analizată cererea Poliției Muncipiului Brașov de montare a limitatoarelor de viteză pe mai multe artere de circulație din oraș, primarul solicitând ca pentru fiecare amplasament să se facă o analiză cu identificarea soluțiilor alternative de creștere a siguranței în trafic (treceri de pietoni semaforizate, o semnalizare suplimentară în zonele în care au fost constatate incidente, reamenajarea unor intersecții) și amplasarea acestor limitatoare să se facă doar acolo unde este singura soluție ce poate fi implementată.

    Planul anti-accidente pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu


 Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov a precizat că o discuție aparte a avut loc pe creșterea siguranței circulației pietonale și rutiere în zona Bulevardului Mihail Kogălniceanu, având în vedere că pe această arteră s-au produs în ultima perioadă mai multe accidente. Într-o primă etapă se vor lua măsuri pentru creșterea siguranței pietonilor și a celor călătorilor din stația RATBV de la Meșotă.


    Astfel, în următoarele zile, va fi ales modelul pentru sistemul de siguranță care va fi montat la limita dintre carosabil și trotuar, model care, pe de o parte va trebui să aibă un aspect estetic care să se încadreze cu zona centrului civic, care să protejeze pietoni și, în același timp, să reducă riscurile pentru șoferii care pierd controlul mașinilor. În ceea ce privește creșterea siguranței în trafic, vor fi analizate mai multe soluții pentru a îi face pe șoferi să nu depășească viteza legală pe acest tronson de drum, una dintre aceste soluții fiind amplasarea unui sistem radar cu cameră foto.


    „Pe modelul implementat în cazul ISU - în care Primăria Brașov achiziționează echipamentul, după care îl pune gratuit la dispoziția instituției care îl utilizează - primarul le-a prezentat reprezentanților poliției această soluție, respectiv municipalitatea să achiziționeze acest sistem radar și să îl pună gratuit la dispoziția Poliției. Urmează să se facă o analiză la nivelul IPJ Brașov și, în funcție de aceasta, să se aleagă cea mai bună soluție”, a mai spus Toarcea.

Comentarii

Ultimă oră