Sari la conținut

Primăria va publica, în sfârşit, proiectele de hotărâre spre consultare

Primăria Braşov anunţă că a găsit soluţia tehnică pentru a pune, spre consultare online, la dispoziţia cetăţenilor, proiectele de hotărâre şi documentaţia aferentă, înainte ca acestea să ajungă pe masa Consiliului Local. Deşi Consiliul Judeţean Braşov oferă această posibilitate de ani buni, Primăria a venit abia acum cu o soluţie tehnică, în contextul în care noul Cod administrativ impune obligaţii stricte administraţiior locale, cu privire la transparenţa decizională.


Primele proiecte de hotărâre, însoţite de documentaţii au fost încărcate ieri pe site-ul Primăriei Braşov, www.brasovcity.ro, la categoria „Consiliul Local“ şi pot fi consultate „la liber“. De altfel, aceasta a fost în ultimul an, şi una dintre solicitările ferme ale societăţii civile, atunci când a venit vorba despre transparenţa decizională a Primăriei Braşov şi a Consiliului Local. „Am identificat soluţiile tehnice pentru publicarea tuturor proiectelor de hotărâre pe portalul primăriei.

Astfel, începând cu această şedintă (din data de 4 octombrie - n.r.), orice cetăţean al municipiului Braşov sau orice altă persoană interesată poate să consulte proiectele de hotărâre propuse de către primar aprobării Consiliului Municipal. Ele se găsesc pe portalul www.brasovcity.ro, la secţiunea Consiliul Local/Proiecte de hotărâre sau la secţiunea Monitorul Oficial Local/Hotărârile Autorităţii Deliberative/Registrul pentru evidenţa Proiectelor de Hotărâri ale Consiliului Local. În acest fel asigurăm o şi mai mare transparenţă a procesului de aprobare a Hotărârilor de Consiliu Local”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Comentarii

Ultimă oră