Sari la conținut

Primele rezultate de la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, vor fi comunicate în data 29 iunie

Primele rezultate de la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, vor fi comunicate în data 29 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile vor putea fi depuse în data de 29 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și în data de 30 iunie, în intervalul orar 8.00 – 12.00.

Acestea vor fi soluționate în perioada 30 iunie – 4 iulie. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.


Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 4 iulie.


Media finală obținută la examenul de Evaluare Națională va avea o pondere de 80 de procente în calculul mediei de admitere pentru repartizarea în clasa a IX-a. Celelalte 20 de procente din media de admitere sunt reprezentate de media de absolvire a claselor V-VIII.


Absolvenții de gimnaziu care au studiat în limbile minorităților naționale, pot alegeca lacalcularea mediei de admitere să nu fie luat în considerare rezultatul la proba de limba și literatura maternă. În acest caz, acești absolvenți vor putea opta, la repartiția în clasa a IX-a, doar pentru locurile la clasele cu predare în limba română.

Comentarii

Ultimă oră