Sari la conținut

Primul muzeu de artă new media din România s-a deschis în Brașov

primul-muzeu-de-arta-new-media-din-romania-sa-deschis-in-brasov

Primul muzeu de artă new media din România s-a deschis în Brașov, în catacombele de După Ziduri Brașov. Underground Museum va fi deschis până în septembrie. Galeriile au fost săpate cu rolul de adăpost antiaerian și depozit de bombe în Al Doilea Război Mondial, iar acronimul acestui muzeu, BUM, face trimitere la trecutul acestui loc. Brașov Underground Museum este un proiect de conversie prin cultură și regenerare urbană realizat cu scopul de a recupera un spațiu abandonat de peste 70 de ani și a-l dedica artelor new media.


"Ne bucurăm că avem ocazia să asistăm la inaugurarea a Brașov Underground Museum, într-un loc atât de inedit precum catacombele de După Ziduri pe care le deschidem astăzi publicului brașovean și turiștilor deopotrivă. Această inițiativă vine ca un pas în ceea ce înseamnă conceptuul parcului Cultural După Ziduri. Cei de la Asociația AMURAL, alături de Primărie pot să pună la dispoziția publicului brașovean acest muzeu inedit. Este o experiență inedită: pe lângă locul în sine care este deosebit, toate instalațiile sunt în așa fel potrivite încât crează acea stare pe care nu o mai găsești în niciun alt loc din Brașov." a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

BUM se deschide cu expoziția „Underground”, ce conține 14 lucrări de artă de la unii dintre cei mai buni artiști de light art, video art și new media art ai momentului. Din expoziție fac parte studioul In-Dialog din Paris, cu lucrarea interactivă Crickets, artista Aurora Mititelu, rezidentă în Berlin, cu o lucrare video - Skinned, colaborarea Dawid Liftinger - Florin Lăzărescu realizată pentru proiectul CoLaboratory al Institutului Goethe și care constă în proiecția din lumină a unei poezii pe pereții galeriei.

Comentarii

Ultimă oră