Sari la conținut

O curăţătorie chimică din localitatea făgărăşeană Drăguş a primit 10.000 de euro nerambursabili. Din Braşov au fost înscrise pe site-ul AIPIMM 56 de planuri de afaceri. Un singur tânăr întreprinzător din Braşov a semnat, miercuri, la Agenţia pentru implementarea proiectelor pentru IMM-uri, contractul de finanţare nerambursabilă în cadrul programului „Prima Firmă”, în prezenţa premierului Emil Boc. Prin acest program, statul acordă un ajutor nerambursabil de cel mult 10.000 de euro tinerilor sub 40 de ani care îşi înfiinţează SRL-uri.
Două proiecte din Braşov. Compania Reno Aliclean SRL-D este, de fapt, o curăţătorie chimică înregistrată în comuna Drăguş. Firma a solicitat 42.568 de lei din partea statului (10.000 de euro), capitalul propriu fiind de aceeaşi valoare. Din cadrul OTIMM Braşov au fost aprobate şase contracte de finanţare, dar numai două au fost semnate miercuri. Cel de-al doilea contract este pentru firma Pinus Siculus SRL-D, obiectul de activitate fiind „întreţinerea peisagistică”, iar suma solicitată a fost tot de 10.000 de euro ca şi în cazul semnatarului din Drăguş. „Au fost semnate contracte de finanţare doar în cazurile firmelor care nu solicitaseră credit bancar”, au spus reprezentanţii OTIMM Braşov.
70 de firme finanţate. Pe lângă cele două proiecte braşovene, alte 68 de proiecte au fost semnate cu această ocazie. Integrated Comunication Solutions SRL-D din Ploieşti, cu activităţi în prelucrarea datelor şi administrarea paginilor web, Grădiniţa Arici Pogonici SRL-D din Ploieşti, firma Ceai şi Artă SRL-D din Craiova şi centrul de fitness Paco Power Gym SRL-D din Târgu Mureş sunt doar câteva dintre cele 70 de firme înfiinţate de tinerii antreprenori români care vor primi o finanţare nerambursabilă de la Guvern, în valoare de 10.000 de euro.
700 de planuri de afaceri înregistrate. Din 22 februarie până pe 17 aprilie, la Registrul Comerţului s-au înregistrat 3.205 microîntreprinderi SRL-D, dintre care s-au înmatriculat 1.859 de firme. În aceeaşi perioadă pe site-ul www.aippimm.ro s-au înregistrat online 700 de planuri de afaceri.
Pentru a beneficia de finanţare nerambursabilă, întreprinzătorii trebuie să angajeze minimum două persoane şi să reinvestească anual 50% din profit.
Ce domenii sunt finanţate. Ca să poată fi înfiinţate cu ajutorul finanţărilor de la stat, firmele tinerilor - denumite SRL-D, aceasta fiind o nouă denumire înregistrată oficial, D provenind de la „debutant”- nu trebuie să desfăşoare activităţi în următoarele domenii: intermedieri financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, tutun, alcool, plante şi substanţe aflate sub control naţional, precum şi activităţile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat.

Comentarii

Ultimă oră