Sari la conținut
prognoza-anm-pana-pe-20-mai-

O vreme relativ caldă pentru această perioadă va caracteriza următoarele două săptămâni, însă probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată rămâne ridicată, în special spre finalul acestei săptămâni, dar şi după 15 mai, în majoritatea regiunilor.

Conform Administraţia Naţională de Meteorologie, în Transilvania, vremea va fi caldă în prima săptămână de prognoză, cu o medie a temperaturilor maxime de 25 de grade.

Ulterior, în perioada 13 - 18 mai, va avea loc un proces de răcire ce va determina valori termice diurne apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a acestora de 21 de grade, iar până la finalul intervalului, se va remarca o creştere uşoară de temperatură.

Media minimelor va fi de 10 grade, ceva mai scăzute în perioada 14 - 18 mai.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, iar probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 8 - 12 mai şi după 15 mai. Izolat, cantităţile de apă pot fi însemnate.

La munte, pe parcursul celor două săptămâni, nu vor fi variaţii semnificative ale regimului termic. Media temperaturilor maxime va fi de 14 – 15 grade. Valori mai scăzute vor fi posibile la mijlocul lunii mai, respectiv în perioada 15 – 18 mai.

Temperaturile minime se vor situa în jurul unei medii de 6 grade, iar probabilitatea de apariţie a averselor, izolat însemnate cantitativ, se va menţine ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

Comentarii

Ultimă oră