Sari la conținut

Proiecte culturale dedicate Unirii Principatelor Române, premiate la Brașov

proiecte-culturale-dedicate-unirii-principatelor-romane-premiate-la-brasov

Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, organizează în data de 23 ianuarie, de la ora 13.00, festivitatea de premiere a concursului de teatru istoric dedicat Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie1859.

În cadrul celei de-a XIX-a ediţii, școlile din județ au trimis filme cu scenete de teatru istoric realizate de elevi. Consiliul Judeţean va oferi premii participanţilor.

Înaintea decernării acestora va avea loc lansarea volumului lui Aurel A. Mureșianu „Marea Împărăție Românească”, volumul I, ediție îngrijită de profesorul universitar doctor Ioan Vlad și de Adrian Toth.

.....................................................................................................


    Față de anul trecut, cea de-a XIX-a ediţie a concursului de teatru istoric dedicat Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, organizat de Muzeul Casa Mureşenilor, și-a schimbat formatul. Dacă la edițiile precedente, intrau în concurs scenete prezentate pe loc, anul acesta, concursul a presupus realizarea de filmulețe de către elevi.

Astfel, concursul a fost bazat pe filme înregistrate de elevi cu scenete de maxim 20 de minute având ca temă perioada istorică ce este cuprinsă între Unirea Principatelor Române (de la 1859) şi anul 1922, anul încoronării Regelui Ferdinand şi Reginei Maria la Alba Iulia.

Primele trei piese premiate vor fi prezentate publicului braşovean în data de 23 ianuarie 2019, de la ora 13.00, în cadrul festivităţii de premiere de la Muzeul „Casa Mureșenilor”.

Comentarii

Ultimă oră