Sari la conținut

Proiectul „Solidaritate braşoveană” continuă

proiectul-solidaritate-brasoveana-continua

Preoţii ortodocşi din judeţ nu sunt dispuşi să strângă donaţii pentru săraci! Din acest motiv, Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului  (ADDJ) Braşov a hotărât să rupă înţelegerea pe care a avut-o până acum cu Mitropolia Ardealului, prin care cele două părţi au fost partenere în proiectul umanitar „Solidaritate braşoveană”.
Pe principiul “Dragoste cu silă nu se poate”, ADDJ Braşov a închis toate punctele din judeţ unde se primeau donaţiile.
Însă donaţiile se primesc în continuare la sediul Agenţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov, unde va rămâne singurul punct de strângere a ajutoarelor destinate celor mai puţin norocoşi. Aşadar, din fericire, proiectul „Solidaritate Braşoveană” nu se blochează, astfel că, oricine doreşte să ofere câte puţin din ceea ce deţine, se poate adresa instituţiei ADDJ, situată pe strada Apullum, numărul 3.
Datorită acestui proiect,  oamenii săraci din judeţ primeau ajutoare alimentare şi nu numai.
La sediul din Braşov al Agenţiei ajung toţi sponsorii şi oamenii care vor să ofere câte puţin din ceea ce au ei. Ajutoarele strânse până acum au fost distribuite cu ocazia debutului sărbătorilor de iarnă.
În timp record, în doar trei săptămâni, Agenţia de Dezvoltare a reuşit să obţină de la sponsori şi de la braşovenii cu suflet lucruri şi produse alimentare pentru copiii instituţionalizaţi şi familiile care au grijă de o parte dintre ei.
„Am sesizat la sfârşitul anului trecut că din partea majorităţii preoţilor ortodocşi din judeţul Braşov nu am mai primit solicitări la nivelul aşteptărilor, motiv pentru care am considerat şi am anunţat şi Mitropolia Ardealului că vom sista punctele de lucru din judeţ, pentru că dragoste cu silă nu se poate!” a declarat Mihai Pascu, vicepreşedinte CJ Braşov.
În schimb, la sediul ADDJ din Braşov s-au strâns lucruri şi alimente suficiente pentru copiii care se află în grija asistenţilor maternali, dar şi pentru cei 133 de copii aflaţi în plasament familial. De asemenea, liceenii de la Colegiul silvic au donat câteva biciclete pentru aceşti micuţi.
„Am avut 11 biciclete pe care şi noi le-am primit ca donaţie. Dar din dar se face rai, aşa că s-ar putea să le folosească altora sau să le creeze bucurie unor copii asistaţi” a spus  Ştefan Aranyosi, director Liceul Silvic Braşov.
„Fiind vorba de a zecea acţiune de distribuţie a produselor pe care le-am obţinut cu ajutorul sponsorilor, de această dată avem ajutoare pentru 166 de copii care se află la asistenţii maternali şi pentru 133 de copii care găsesc în plasament familial. Am pregătit câte un set de 12 caiete, este vorba despre produse alimentare greu perisabile, rechizite, îmbrăcăminte” a precizat Iosif Ciurean, director adjunct ADDJ Braşov.  


Comentarii

Ultimă oră