Sari la conținut

Protest cu blocarea trecerilor de pietoni din municipiul Brașov

protest-cu-blocarea-intersectiilor-mari-din-municipiul-brasov

Câteva sute de de persoane, în mare parte tineri, dar şi mămici cu bebeluşi în braţe, au protestat miercuri seară, blocând pe rând mai multe treceri de pietoni nesemaforizate din zona sensurilor giratorii din municipiul Brașov.

Prima trecere de pietoni blocată de aproximativ 20 de persoane, care au trecut în repetate rânduri de pe o parte pe alta a străzii, a fost cea din faţa Teatrului '„Sică Alexandrescu'', în jurul orei 18,00, când traficul este foarte intens. Pentru aproape o jumătate de oră centrul oraşului a fost blocat.

Treptat, numărul protestatarilor a crescut la 200 şi aceştia au început să blocheze alte treceri de pietoni, din zonele Ceasul Rău, Onix, Făget, bulevardul Victoriei, artere foarte circulate în intervalul orar 16,00-19,00, perturbând totodată şi circulaţia mijloacelor de transport în comun.

Brașovenii care au protestat astfel față de modificarea Codului Penal au fost pașnici, iar șoferii, în general, s-au aratat răbdători, deși au petrecut mult timp blocați în trafic.

Fiecare trecere de pietoni era blocată timp de 10-15 minute, prin deplasări repetate ale protestatarilor de pe o parte pe alta a străzii. Ei au scandat tot timpul „Hoţii”, „Nu vrem să fim conduşi de penali”, „Ieşiţi din case”, „Demisia”, „PSD, ciuma roşie”, „Dragnea la închisoare”, „Fără penali la conducerea ţării'', au fluierat din vuvuzele şi au fluturat steaguri tricolore.

Comentarii

Ultimă oră