Sari la conținut

Punctele pentru transportul pe cablu din Poiana Braşov nu se mai „reportează”

punctele-de-pe-cartele-de-transport-pe-cablu-din-poiana-brasov-nu-se-mai-reporteaza

Anul acesta nu se mai „reportează” punctele de pe cartele de transport pe cablu din Poiana Braşov.

Administratorii domeniului schiabil atrag atenţia schiorilor care au cumpărat cartele cu puncte pentru transportul pe cablu din Poiana Braşov că trebuie să le consume până la sfârşitul acestui sezon.


  Dacă în sezonul de iarnă 2015 – 2016, unul extrem de slab pentru administratorii domeniul schiabil din Poiana Braşov, punctele neconsumate de pe cartelele de acces la instalaţiile de transport pe cablu au fost „reportate” pentru sezonul 2016 - 2017, în această iarnă schiorii trebuie să le consume până la sfârşitul sezonului.

Sezonul de schi se va încheia oficial în Poiana Brașov pe data de 2 aprilie 2017, în conformitate cu convenția pe care a înceiat-o în luna noiembrie a anului trecut Primăria Brașov cu societatea Ana Teleferic, care operează instalațiile de transport pe cablu. Ținând cont că acest sezon a fost unul bun pentru practicarea sporturilor de iarnă, cartelele achiziționate pentru transportul pe cablu nu vor mai fi prelungite și pentru sezonul viitor și vor trebui consumate până la data de 2 aprilie 2017.


  „Anul trecut, când în staţiune nu a prea fost zăpadă, s-a făcut o excepţie, iar valabilitatea cartelelor s-a prelungit. În schimb, în această iarnă avem condiţii ideale de schiat, motiv pentru care punctele se pot consuma, astfel că nu vor mai fi «reportate»”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. Acesta a mai spus că turiştii care vor să recupereze garanţia de 15 lei pe care o plătesc atunci când cumpără un card, trebuie să îl predea la punctele de vânzare din staţiune, apoi le va fi rambursată suma.

„Sezonul trecut, valabilitatea acestor cartele a fost prelungită și pentru sezonul de iarnă 2016 – 2017, deoarece a fost o iarnă caldă cu puțină zăpadă, astfel că schiorii nu avuseseră posibilitatea să își consume punctele de pe cartele achiziționate. Sezonul acesta a fost unul bun, astfel că nu mai sunt motive pentru a prelungi valabilitatea acestor cartele”, a explicat şi administratorul public al Brașovului, Miklos Gantz.


   Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost deschis în 8 decembrie 2016, iar până la data de 15 februarie 2017, au fost înregistrate 1.644.922 de treceri prin turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu. De altfel, numai în timpul vacanţei elevilor din perioada 4 - 12 februarie au fost 308.932 de treceri, cele mai bune zile fiind 11 februarie (39.626 de urcări) şi 10 februarie (38.106 de utilizări).

Comparativ, iarna trecută, când în Poiană s-a schiat în perioada 22 decembrie 2015 – 15 aprilie 2016, în tot sezonul s-au înregistrat 1.291.464 utilizări ale instalaţiilor de transport pe cablu.

Comentarii

Ultimă oră