Sari la conținut
radu-chivarean-mix-actual-06062018

Este primul director de la Honterus prin vinele căruia nu curge sânge german. Totuși, Radu Chivărean a făcut școala printre sași și asta i-a marcat și drumul și rostul în viață. Atunci era singurul român din clasă. Acum, la liceele germane este cel mult un sas într-o clasă de români.

Profesorul Chivărean păstorește azi cea mai mare instituție de învățământ din Brașov.: Liceul Teoretic Johannes Honterus. Peste 1500 de elevi. Asta înseamnă peste 3000 de părinți. Adăugăm și profesorii și ajungem la cifre pe care nu le mai atinge în zilele noastre nici o uzină din Brașov.


Atracția pentru învățământul în limba germană este uriașă, datorită oportunităților pe care le aduce deschiderea spre Europa.


Ce facem însă atunci când o secretară la o firmă nemțească câștigă mai mult decât fosta ei profă de mate din liceu ? Cum mai găsește Liceul Honterus cadre didactice în aceste condiții?


În prag de Honterusfest- sărbătoare veche cam de pe la jumătatea secolului 19 (și avem imagini din 1936, când toată suflarea săsească a orașului serba Liceul german!) vorbim despre tradiție și despre vremuri moderne la Honterus.

Despre strălucirea vremurilor apuse și perspectivele liceului de la umbra Bisericii Negre, spre care arată din curte marele umanist Johannes Honterus, al cărui nume îl poartă spre glorie și nemurire. Cu Radu Chivărean, la Mix Actual.

Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră