Sari la conținut
raed-arafat-ramaneti-acasa-de-revelion-

Rămâneți acasă în noaptea dintre ani! Este sfatul pe care ni-l dă șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat - secretar de stat în Ministerul de Interne, care a readus în atenție faptul că România se află în stare de alertă cauzată de pandemia de coronavirus.
Persoanele care fac petreceri în propria locuință și nu respectă măsurile impuse de autorități riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Acestea se pot alege și cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Pare ciudat ce spun, dar chiar dacă ai invitat pe cineva acasă, să poartă mască; nu s-a pus o limită de persoane. Petrecerile, aniversările şi sărbătorile sunt interzise. Dacă cineva riscă şi vrea să facă ceva în interiorul domiciliului, atunci pe răspunderea lui face acest lucru. Noi nu putem să mergem să spunem că interzicem ceva în interiorul domiciliului... Sunt convins că unii vor ieși în fața blocului, dar să iasă cu mască. Deci, nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil. Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor” a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Atenție! Deplasările sunt interzise după ora 23.00 în toată țara și în noaptea de Revelion, fiind nevoie de declarație pe proprie răspundere dacă este o urgență și ești nevoit să faci acest lucru.

Comentarii

Ultimă oră