Sari la conținut
ratbv-scoate-din-circulatie-autobuzul-turistic

Dacă în alte orașe mari din țară sau străinătate autobuzele turistice sunt o mană cerească pentru administrația locală, la Brașov este invers. Deși avem peste un milion de turiști anual la Brașov, se pare că totuși aceștia nu folosesc pentru plimbări mijlocul de transport public ce le era pus special la dispoziție. Municipalitatea a decis să scoată de pe traseu autobuzul turistic care asigura legătura între Livada Poștei și obiectivele turistice sau culturale din municipiu.

   „RATBV S.A. aduce la cunoștința clienților săi faptul că suspendă din data de 17 iulie 2019 circulația autobuzului de pe linia 61. Acest traseu asigura legătura între capătul de linie Livada Poștei și diferite obiective turistice sau culturale situate în zona centrului vechi al orașului.

Măsura este determinată de considerente ce țin de gradul de încărcare foarte redus al acestei linii. Autobuzul alocat acestui traseu efectua zece curse zilnic, însă numărul de validări înregistrat în aceste ultime trei luni a fost redus”, se arată într-un comunicat de presă al RATBV.

Concret, potrivit unor reprezentanţi ai RATBV, pentru a fi eficientă această linie era nevoie de un grad mediu de încărcare de 25%. În perioada în care a circulat în acest an (de la începutul lunii mai), gradul mediu de încărcare era de 10%.

Comentarii

Ultimă oră