Sari la conținut
raza-de-speranta-la-mix-actual

Primele semne ale autismului apar la un an și jumătate. Între copii, prin comparație, ele sar imediat în ochi: nu râd, nu se joacă cu ceilalți... Sunt "în lumea lor"... Depistarea timpurie este și șansa de a îmblânzi un destin altminteri neînduplecat. Sunt însă părinți care amână înfruntarea adevărului. Care cred că ce nu accepți, nu există. Cei mai mulți vor să știe. Să lupte. Și o fac minunat!


„Raza de speranță" la Mix Actual. Adică , președinta asociației, Diana Niță. Pentru că, an de an , pe 2 aprilie, ne amintim mai mult de copiii cu tulburări din spectrul autist. Și de părinții lor.


În luna aprilie, organizația, în parteneriat cu Serviciul Public de Administrare Creșe Brașov, condus de minunata doctoriță, Laura Șerban, dă startul implementării sistemului de depistare precoce a tulburărilor de dezvoltare, prin care se dorește creșterea gradului de conștientizare și informare și a accesului la furnizarea de servicii sociale pentru depistarea precoce a copiilor cu întârziere în dezvoltare (întârziere de limbaj, TSA și tulburări asociate).


Diana Niță și Laura Șerban la Radio Brașov și Mix TV. La Mix Actual.

https://www.youtube.com/watch?v=ySFROo4DKNk

Comentarii

Ultimă oră