Sari la conținut

Reabilitarea clădirilor Univeristății Transilvania continuă și anul acesta

reabilitarea-cladirilor-univeristatii-transilvania-continua-si-anul-acesta

Toate clădirile Universității Transilvania din Brașov, aflate în centrul istoric, au fost reabilitate sau intră în reabilitare în acest an. În anul 2020 s-au alocat 5 milioane de lei pentru reabilitarea celor șase corpuri de clădire situate în centrul istoric. Din aceste fonduri, numai 7% sunt bani proveniți de la bugetul de stat, diferența o reprezintă fondurile proprii ale Universității.

După finalizarea în anul 2019 a acțiunii de restaurare a fațadei Rectoratului, lucrările de reparații și reabilitări s-au mutat la interior. Începând de anul trecut se lucrează la parterul clădirii, inclusiv la amenajarea unei noi săli de evenimente și conferințe cu o capacitate de 150 de locuri. Tot anul trecut au început și lucrările de reabilitare a fațadei corpului T. Și în corpul R, de pe strada Castelului, în 2020 au fost începute și finalizate lucrările de reabilitare ale fațadei și unele reparații interioare, în valoare de aproximativ 180.000 de lei. Lucrări de reparații se desfășoară și la corpul S (Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere). De asemenea, au fost efectuate lucrări și în corpurile K (de pe strada Nicolae Bălcescu) și N (de pe str. Politehnicii). De curând, a fost lansată și licitația pentru restaurarea fațadei corpului N, așadar lucrările vor începe în acest an.

Universitatea Transilvania din Brașov are 21 de corpuri de clădire destinate activităților didactice, situate în mai multe zone din oraș. Acestora li se adaugă două baze didactice, 13 cămine, 2 cantine și Institutul de cercetare-dezvoltare (compus din 12 clădiri cu eficiență energetică ridicată).

Comentarii

Ultimă oră