Sari la conținut

Record de frig la 87 de stații meteo pentru dimineața de 27 septembrie

record-de-frig-la-87-de-statii-meteo-pentru-dimineata-de-27-septembrie

Pe listă se află și Brașovul și Făgărașul, cu primele temperaturi sub 0 grade din această toamnă!


   Temperaturile au scăzut sub pragul de îngheț, în noaptea de miercuri spre joi, în mai multe regiuni ale țării, la 87 de stații meteo fiind înregistrate noi recorduri de frig pentru această dată.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată joi la nivel naţional a fost consemnată la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 8 grade Celsius.

La Topliţa şi Joseni au fost minus 5 grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc minus 3 grade, iar la staţia meteo Bucin – minus 2 grade Celsius.

Temperaturi negative s-au raportat și pentru Brașov: minus 2 grade Celsius în municipiul reședință de județ și minus 3 grade Celsius la Făgăraș.

Minima absolută a lunii septembrie în judeţul Harghita a fost de minus 10 grade Celsius şi s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, în data de 29 septembrie 1977.

„Este o situație tipică în privința unei radiații nocturne intense, care să determine valori de temperatură scăzute. Ce nu este obișnuit pentru data din calendar este nivelul la care au coborât minimele, pentru că masa de aer a fost una foarte rece, presiunea s-a menținut foarte ridicată, iar în mare parte din țară și mare parte din noapte, cerul a fost degajat. La Miercurea-Ciuc, într-adevăr, s-au înregistrat minus 8 grade Celsius, cea mai coborâtă temperatură. Însă la jumătate dintre stațiile meteo din țară s-au înregistrat valori negative sau în jurul a 0 grade și la 87 dintre ele s-au consemnat noi recorduri de frig pentru o dimineață de 27 septembrie”, a explicat meteorologul ANM Teodora Cumpănașu.

Ziua de vineri va aduce, însă, temperaturi agreabile, cu valori de peste 20 de grade la amiază, în multe zone din țară.

Comentarii

Ultimă oră