Sari la conținut

Regia Locală Kronstadt a început tăierea arborilor periculoşi de pe Postăvarul

regia-locala-kronstadt-a-inceput-taierea-arborilor-periculosi-de-pe-postavarul

Schiorii şi turiştii sunt rugaţi să nu intre în zona de activitate a echipelor de intervenţie

Ninsorile abundente din ultima perioadă au afectat arborii din Masivul Postăvarul, care au început să se rupă sub greutatea zăpezii.

Nu a făcut excepţie nici domeniul schiabil din Poiana Braşov, unde un brad încărcat de zăpadă a căzut peste instalaţia Telescaunului Ruia, iar până la repunerea lui în funcţiune va dura o perioadă.

În aceste condiţii, conducerea Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt Braşov a anunţat că a început intervenţiile în regim de urgenţă, pentru identificarea, marcarea şi doborârea potenţialilor arbori periculoşi.

„Adresăm rugămintea ca schiorii şi turiştii aflaţi în zona de intervenţie a echipelor să respecte marcajele de restricţie acces montate de noi”, a transmis directorul regiei, Dan Olteanu.

.....................................................................................................................

Pe de altă parte, astăzi din cauza vântului puternic nu a putut fi utilizat transporul pe cablu în zona superioară din Poiana Brașov

Având în vedere că rafalele de vânt, au avut viteză foarte mare, pe Masivul Postăvarul, astăzi nu a circulat nici un mijloc de transport pe cablu care să facă legătura cu partea superioară a muntelui (telegondola și cele două telecabine, Capra Neagră și Kanzel).

   Singurele mijloace de transport pe cablu care au circulat au fost cele din partea inferioară: telescaun Lupului și teleschiurile Bradul și Stadion.

Brașovul s-a aflat pană la ora 20 sub avertizare cod galben de viscol și vânt puternic.


    Riscul de producere a unor avalanşe rămâne în continuare ridicat

Serviciul Salvamont Braşov atrage atenţia că riscul de producere a unor avalanşe rămâne în continuare valabil în Masivul Postăvarul. Schiorii care practică free-riding-ul sunt sfătuiţi să evite, în această perioada, coborârile pe văile din masiv (Valea Lamba, Valea Vanga ş.a.m.d.). Această recomandare se aplică şi iubitorilor de drumeţii, pentru potecile care fac legătura între Valea Timişului şi vârful Postăvarul.

Reprezentanți ai Serviciului Salvamont au verificat aceste zone în cursul zilei de astăzi și au identificat zone în care deja o parte din stratul nou de zapadă s-a rupt și a alunecat spre vale sau zone în care s-au și produs avalanșe.

Comentarii

Ultimă oră