Sari la conținut

Regulament de conduită pe pârtiile din Poiana Brașov

regulament-de-conduita-pe-partiile-din-poiana-brasov

Administraţia Publică locală a decis să introducă un Regulament de Conduită adresat utilizatorilor de pârtii din Poiana Braşov, astfel că Serviciul Public Local Salvamont şi Poliţia Locală Braşov au semnat de curând un parteneriat în vederea menţinerii unui climat de siguranţă şi civilizaţie în staţiune.

Conform Regulamentului privind conduita schiorilor/snowboarderilor pe domeniul schiabil al municipiului au fost instituite zece restricţii de care turiştii şi braşovenii aflaţi în Poiană, trebuie să ţină cont.

Astfel, se interzice plimbarea animalelor de companie pe pârtie, în timpul funcţionării instalaţiilor de transport pe cablu. De asemenea, trebuie să ştiţi că în zonele unde se schiază, au acces doar snowmobilele celor de la Salvamont, Jandarmeria Montană ori ale operatorului de întreţinere a pârtiilor.


    Persoanele care încalcă aceste prevederi sunt pasibile de sancţiuni pecuniare între 1.000 şi 2.500 de lei. Aceleaşi limite de amendă sunt prevăzute de Regulament şi pentru distrugerea cu intenţie a plaselor sau a pieselor de semnalizare fixate pe pârtie pentru siguranţa schiorilor.


   Amenzi de la 500 la 1.000 de lei se aplică dacă sunteţi surprinşi în timp ce folosiţi alte dispozitive pentru distracţie, ţinând cont de faptul că pârtiile de schi sunt destinate în exclusivitate acestui sport. La fel se poate întâmpla şi dacă intraţi pe pârtia închisă ori traversaţi gardurile de protecţie cu sau fără schiuri/snowboarduri. Aceeaşi penalizare este valabilă şi dacă utilizaţi alte pârtii decât cele deschise pentru nocturnă (dupa ora 22.00).

De asemenea, mai trebuie să ştiţi că, micuţii schiori, cu vârste sub 14 ani, trebuie să poarte căşti de protecţie pentru siguranţa lor. În caz contrar, părinţii sau instructorii pot scoate din buzunar între 500 şi 1.000 de lei pentru a plăti amenda.

Încălcările acestor norme constituie contravenție, iar polițiștii locali sunt cei ce sancționează, conform Regulamentului dar și în baza unui protocol ce a fost parafat între instituție și Serviciul Public Local Salvamont.

„Aceste principii sunt menite să menţină un climat de siguranţă şi până la urmă, de civilizaţie într-o staţiune de înaltă clasă, titlu câstigat de Braşov datorită ultimelor investiţii făcute în domeniul schiabil, pentru ca iubitorii sporturilor de iarnă să aibă condiţii optime şi confort, calităţi obligatorii pentru petrecerea unei vacanţe reuşită”, a declarat Nicolae Aldea, director executiv al Poliţiei Locale Braşov.


    Serviciul Public Local Salvamont și Poliția Locală Brașov, îi sfătuiesc pe turiștii, dar și pe brașovenii, care vor să meargă pe pârtie, să respecte aceste reguli pentru a evita accidentarile, pentru a preveni scurtarea vacanței într-un mod neplăcut sau poate chiar tragic, dar mai ales, pentru a putea profita din plin de timpul liber, de aerul curat de munte și de distracție în siguranță și fără evenimente nedorite.

Comentarii

Ultimă oră