Sari la conținut

Reguli noi de călătorie în mijloacele de transport în comun din Brașov

reguli-noi-de-calatorie-in-mijloacele-de-transport-in-comun

Regula RATBV: în autobuz se urcă numai pe ușa a 2-a! În toate mijloacele de transport în comun călătorii pot urca doar dacă poartă mască de protecție!

Începând din 15 mai 2020, odată cu ridicarea „Stării de urgenţă”, RATBV S.A. va creşte frecvenţa de circulaţie a mijloacelor de transport public de călători în municipiul Braşov şi zona metropolitană, pentru a se putea asigura distanţarea socială.


   Pentru o cât mai bună informare a călătorilor, RATBV S.A. a afişat în staţii şi pe site-ul propriu, www.ratbv.ro , în secţiunea „Trasee şi orare”, noile grafice de circulaţie, afişele actualizate purtând menţiunea „Valabil din 15 mai 2020”.

De asemenea, RATBV S.A. aduce la cunoştinţa clienţilor săi că va lua sau, în unele cazuri, menţine unele măsuri de prevenire a extinderii infecţiei cu COVID 19, după cum urmează:

– Afișare autocolante în mijloacele de transport public cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție pe parcursul călătoriei;


– Marcarea cu autocolant de culoare verde a scaunelor mijloacelor de transport pentru realizarea distanțării sociale;


– Recomandarea ca mijloacele de transport public de călători să fie folosite până la orele 09.00 doar de persoanele care se deplasează spre sau dinspre locul de muncă;


– Anunțarea audio în mijloacele de transport cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale în timpul deplasărilor;


– Mărirea frecvenţei acţiunilor de dezinfectare a interiorului mijloacelor de transport public, inclusiv pe parcursul zilei;


– Dirijarea fluxului de călători în interiorul vehiculelor, conform recomandărilor primite din partea autorităților;


– Verificarea distanțării sociale în mijloacele de transport de către angajaţii RATBV S.A. și agenții Poliției Locale Braşov;


– Măsuri de restabilire a distanțării sociale: șoferul poate decide ca vehiculul să rămână în stație până la restabilirea distanțării sociale;


– Evaluarea continuă a gradului de încărcare a mijloacelor de transport pentru adoptarea eventualelor măsuri care se impun pentru asigurarea distanțării sociale.

RATBV a anunțat joi o nouă regulă ce trebuie respectată de călători în perioada stării de alertă. Astfel, având în vedere că din 15 mai 2020 pe traseu sunt introduse mai multe mijloace de transport în comun, accesul în autobuzele şi troleibuzele RATBV S.A. se face exclusiv pe uşa a 2-a, iar coborârea pe uşile 3 şi 4.


    În perioada imediat următoare, pe uşile tuturor autobuzelor şi troleibuzelor vor fi amplasate marcaje uşor vizibile, de culoare verde sau roşie, care să indice traseul de urcare şi coborâre.


    De asemenea pe scaunele din mijloacele de transport în comun au fost lipite autocolante de culoare verde purtând inscripția „Recomandat” și indicând pe care locuri ar trebui să se așeze călătorii pentru a respecta distanțarea socială.


    Așa cum s-a întâmplat și în perioada stării de urgență, prima uşă a tuturor mijloacelor de transport va rămâne închisă, pentru a proteja angajaţii societăţii şi pentru a evita ca aceştia să se infecteze şi să devină vectori de infectare pentru călători.


         „RATBV mulţumeşte tuturor călătorilor pentru înţelegerea arătată şi îi roagă să respecte noua regulă de acces în mijloacele de transport. De asemenea, facem un apel către călători ca, pentru siguranţa lor şi a celor din apropierea lor, să respecte normele de distanţare socială şi să menţină o distanţă de 1,5 metri faţă de toate persoanele din jur pe timpul călătoriei. În perioada următoare, RATBV îşi va adapta procedurile de lucru în funcţie şi de viitoarele decizii ce vor fi luate de autorităţile competente”, a transmis conducerea operatorului de transport.

„RATBV S.A. îşi continuă demersurile pentru asigurarea unui serviciu de transport public de călători în condiţii de siguranţă pentru călători şi personalul propriu în condiţiile actuale generate de pericolul infectării cu COVID 19”, asigură RATBV SA.

Comentarii

Ultimă oră