Sari la conținut

Participanţi au fost sute de oameni ai legii de la poliţia rutieră, iar lecţia a fost predată personal de şeful direcţiei rutiere din Inspectoratul general al poliţiei române şi de şeful serviciului de prevenire al Direcţiei generale anticorupţie.

Poliţiştii trebuie să conştientizeze că faptele de corupţie se pedepsesc şi că schimbarea de comportament şi atitudine trebuie să se producă, le-au transmis şefii celor două servicii poliţiştilor de la rutieră. Scopul acestei reinstruiri, care a mai avut deja loc în alte 30 de oraşe ale ţării, este acela ca cetăţeanul şi mai ales participantul la trafic să perceapă o îmbunătăţire a activităţii poliţiei române în general şi a poliţiei rutiere în special, dar şi creşterea siguranţei rutiere pe raza judeţului Braşov.
Evitarea discuţiilor. În contradictoriu. „Discutăm despre o reinstruire cu privire la atitudine, comportament, mod de acţiune şi nu în ultimul rând prevenirea corupţiei”, a spus comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Rutiere I.G.P.R.  Atitudinea şi comportamentul agentului rutier, în primul rând, ne spune şeful Direcţiei Rutiere. Acesta trebuie stabilească o relaţie corectă cu participantul la trafic şi să facă în aşa fel încât să reducă pe cât de mult posibil situaţiile discuţiilor în contradictoriu şi a ultrajelor, dar să şi aplice legea corect.
Teste de integritate. Ca noutate, în cadrul acestei întâlniri poliţiştii braşoveni au aflat că absolut tuturor oamenilor legii le va fi testată întegritatea deşi chiar şeful serviciului de prevenire din cadrul direcţiei generale anticorupţie confirmă faptul că la Braşov procentul celor implicaţi în fapte de corupţie este scăzut. „La nivelul judeţului Braşov nu avem o situaţie deosebită, un număr important de persoane din ministerul nostru, implicit din poliţia rutieră implicate în fapte de corupţie. În ceea ce priveşte efectuarea testelor de integritate, cu siguranţă în cel mai scurt timp se va relua această procedură. Acest test este o măsură de prevenire a corupţiei, trebuie să înţeleagă fucţionarii noştri că pot fi supuşi unui test de integritate”, a declarat comisarul şef Paul Milodin, şef serviciu prevenire, DGA. Pe scurt, poliţiştii vor fi testaţi dacă sunt sau nu coruptibili. Şeful serviciului de prevenire a mai menţionat că un poliţist poate fi testat odată sau chiar de mai multe ori.

Comentarii

Ultimă oră