Sari la conținut

Premierul desemnat, Victor Ponta, a anunţat că, din cifrele economice din acest moment, există premise pentru revenirea salariilor la nivelul din 2010, el precizând că acest lucru ar presupune o schimbare a ţintei de deficit.

„Din cifrele existente în acest moment, sunt premise, într-adevăr. Dar asta presupune o schimbare a ţintei de deficit“, a spus Ponta, comentând astfel declaraţiile ministrului de Finanţe din Cabinetul Ungureanu, Bogdan Drăgoi, care precizase că premisele revenirii există, acestea fiind create de Guvernul PDL.
Ponta a spus că, deşi creează probleme pentru deficit, revenirea salariilor la nivelul din 2010 reprezintă o prioritate pentru USL. „Reprezintă pentru noi o prioritate (reîntregirea salariilor, n.r.) . Şi cam tot ce reprezintă pentru noi o prioritate eu cred că se va întâmpla până în noiembrie“, a spus Ponta.
El a menţionat că Guvernul USL va restitui banii pentru pensionari chiar înainte de revenirea salariilor la nivelul din 2010. "Pensiile - chiar înaintea revenirii salariilor, dacă vă referiţi la acea contribuţie încasată ilegal de 5,5% pentru pensiile peste 740 de lei, aceea e chiar - dacă reîntregirea salariilor şi măsurile economice de relansare economică reprezintă prioritatea numărul unu, aceea reprezintă prioritatea numărul zero“, a spus Ponta.
Liderul PSD nu a dat un termen la care revenirea salariilor sau restituirea banilor pentru pensionari ar urma să aibă loc. „Daţi-mi voie să avem discuţiile tehnice, iar marţi (8 mai - n.r.), în prima şedinţă de Guvern vă dau toate informaţiile tehnice“, a spus Ponta.
Ministrul demis al Finanţelor, Bogdan Drăgoi, a declarat, luni, la sediul USL, că situaţia Finanţelor din acest moment permite revenirea salariilor la nivelul din 2010, el subliniind faptul că această revenire ţine de opţiunea politică a USL, dar Cabinetul Ungureanu a creat premisele.
„Intenţia mea este ca, până atunci, deşi Guvernul sigur va fi votat în data de 7, să avem toate discuţiile necesare pentru ca pe 8, în prima şedinţă a noului guvern, să dezbatem şi să aprobăm scrisoarea de intenţie, în aşa fel încât delegaţia să plece deja cu scrisoarea care va fi supusă board-ului FMI probabil în luna iunie“, a spus Ponta. Victor Ponta a adăugat că mesajul pe care doreşte să-l dea este de „absolută stabilitate“.

Comentarii

Ultimă oră