Sari la conținut

Reprezentanții CCI Romania s-au întâlnit săptămâna trecută cu reprezentanții CCI Romania-Belgia cu ocazia deschiderii unei noi hale de producție la Brașov

Președintele Silviu Costea și Directorul General Cosmin Roșia-Micu s-au întâlnit săptămâna trecută cu reprezentanții CCI Romania-Belgia cu ocazia deschiderii unei noi hale de producție a companiei PSICONTROL SRL - membră CCIBV.


Cu această ocazie s-a discutat despre sprijinirea firmelor belgiene din Brașov, dar și a companiilor brașovene ce doresc să investească în Belgia.

PsiControl SRL, firma care dezvoltă produse electronice pe baza de proiect și care deține o fabrică la Râșnov, a prezentat noua hală de producție din oraș. Pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați, noua fabrică va deservi atât partea de producție cât și cea de stocare a mărfurilor realizate de angajații de la Râșnov.


PsiControl dezvoltă și produce echipamente electronice și de comandă adaptate, concentrându-se din punctul de vedere al tehnologiei pe realizarea unor interfețe om-mașină, tehnologii de comunicații wireless și sisteme încorporate moderne.


Cu aproape 280 de angajați, în fabrica de la Râșnov, compania dorește să devină principalul furnizor de piese pentru produsele electronice.

Prezentarea noii fabrici de la Râșnov s-a făcut în prezența Excelenței Sale Dl. Philippe Henri Pierre Benoit, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Belgiei în România, iar la eveniment, unul dintre invitați a fost și primarul orașului Râșnov, Liviu Călin Butnariu. După prezentarea oficială a urmat și o vizită la linia de producție. Invitaților li s-a explicat care sunt procesele de fabricare a produselor electronice, dar și proiectele pentru care se realizează aceste componente.

Pe lângă partea de producție de piese electronice, de-a lungul timpului, PsiControl s-a implicat și în comunitatea locală. Compania susține în prezent mai multe proiecte ce îi vizează pe copiii aflați în centrele de plasament, dar și pe cei cu probleme neurologice, iar de anul acesta îi va susține și pe elevii Școlii Gimnaziale nr. 3. Sumele totale donate către aceste cauze ajung și până la 60.000 de euro pe an.

Cu această ocazie, a fost lansată și invitația către companiile brașovene la o misiune economică multisectorială în Geel, Belgia, , în perioada 23 – 25 Martie 2022, un eveniment care marchează 30 de ani de colaborare comercială între România și Belgia. Având ca obiectiv principal crearea unei platforme comerciale între companii din ambele țări, evenimentul include participarea la cel de-al 8-lea Forum Descentralizat Belgia – România, întâlniri B2B, vizite la companii și evenimente de networking.

Companiile brașovene care doresc să participe la acest eveniment, sunt așteptate la sediul Camerei de Comerț și Industrie Brașov.

Comentarii

Ultimă oră