Sari la conținut

Republica Moldova îşi prezintă produsele tradiţionale în Piaţa Sfatului din Brașov

republica-moldova-isi-prezinta-produsele-traditionale-in-piata-sfatului


   O sută de companii din Republica Moldova, oficiali la nivel guvernamental şi două formaţii artistice de succes - Ansamblul Fluieraş, din Chişinău, şi cunoscutul interpret moldovean Valentin Boghean participă la evenimentul „Republica Moldova Prezintă“. Festivalul îşi propune să le prezinte producătorii Republicii Moldova românilor şi turiştilor din Braşov, dar şi să creeze relaţii noi de afaceri.

Evenimentul, organizat în perioada 15-17 iunie 2018, în Piaţa Sfatului, va cuprinde o expoziţie cu vânzare de produse moldoveneşti în Piaţa Sfatului, evenimente de degustare de vinuri, concerte şi un forum bilateral destinat oamenilor de afaceri.

Vor participa aproximativ 100 de producători din industria alimentară şi agricultură (inclusiv producătorii celebrelor bomboane „Bucuria“), care vor pune în lumină producţia de vinuri, băuturi spirtoase şi sucuri din fructe, industria, dar și o serie de echipamente electronice, servicii, confecţii, încălţăminte, bijuterii şi accesorii hand-made, ce vor fi puse în vânzare, spun organizatorii, „la preţuri din Republica Moldova“.

Evenimentul are drept scop facilitarea schimbului de experiență și bune practici, crearea celor mai favorabile condiții de interacțiune și colaborare necesare susținerii producătorilor moldoveni, promovării imaginii Republicii Moldova, amplificării relațiilor comercial-economice cu România.

Recunoscute în toată lumea, vinurile din Republica Moldova vor fi prezentate vineri, 15 iunie 2018, la Braşov, în Piaţa Sfatului, în cadrul expoziţiei „Republica Moldova prezintă”. Evenimentul se va deschide la ora 11.00, după care va fi o degustare de vinuri specială, organizată de brandul vitivinicol de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, în cadrul căreia vor fi prezentate vinuri de top din zonele cu Indicaţie Geografică Protejată.


    Cea mai importantă seară, din punct de vedere al spectacolului, va fi cea de vineri, când, de la ora 19.00, pe scena din Piaţa Sfatului vor evolua Ansamblul de cântece şi dansuri populare „Fluieraş”, iar de la ora 21.00 va avea loc concertul formaţiei lui Vali Boghean.

Show-ul cuprinde şi defilarea de modă a brandurilor „Din Inimă”, reprezentative pentru industria de fashion a Republicii Moldova.


   „Evenimentul are o dublă însemnătate, în contextul în care anul acesta România sărbătoreşte Anul Centenarului, iar Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova sărbătoreşte şi ea 100 de ani de la înfiinţare. Cred că este important ca dincolo de declaraţii politice, referiri la bunele relaţii cu Republica Moldova şi exemple de bună practică, să avem colaborări concrete între oameni din mediul de afaceri din Republica Moldova şi cel din Braşov.

În Braşov există o comunitate numeroasă de români din Republica Moldova şi cred că acest eveniment va avea un impact bun asupra mediului economic din Braşov şi din Republica Moldova. Cred că va fi un eveniment frumos, de care vor beneficia ambele părţi, atât Braşovul, cât şi Republica Moldova. Cu siguranţă că şi noi ne dorim ca acest eveniment să devină unul de tradiţie în Braşov“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.


     „România este în acest moment - şi trebuie să rămână - principalul partener comercial al Republicii Moldova. Considerăm însă că acest potenţial nu este în totalitate cunoscut şi exploatat. Pentru Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova va fi un eveniment important, pentru că dorim să scoatem în evidenţă companiile din Republica Moldova care nu sunt cunoscute în Braşov şi dorim să promovăm produsele noatre în România şi în special în Braşov. Braşovul este al treilea oraş din România unde facem acest lucru, după ce în 2016 am fost la Iaşi, iar anul trecut la Ploieşti. Un produs nu îţi poate deveni necesar până nu îl cunoşti şi până nu îl încerci, aşa că nu numai baraşovenii, ci si turiştii prezenţi în Piaţa Sfatului vor avea ocazia să cumpere din produsele reprezentative pentru noi. Ne dorim ca acest eveniment să devină unul permanent la Braşov“, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Republica Moldova, Sergiu Harea.


     Programul evenimentului „Republica Moldova Prezintă“:

Vineri, 15 iunie 2018


10.00 – 22.00 Program de lucru al expoziţiei (Piaţa Sfatului)
19.00 – 20.30 Concert - Ansamblul de cântece şi dansuri populare „Fluieraş”din Republica Moldoova
21.00 – 23.00 Concert – Vali BOGHEAN Band
         Defilarea de modă a brandurilor “Din Inimă”, din Republica Moldova
22.00 Închiderea expoziţiei.

Sâmbătă, 3 iunie 2018

10.00 – 22.00 Program de lucru al expoziţiei (Piaţa Sfatului)


   Duminică, 4 iunie 2018

10.00 – 18.00 Program de lucru al expoziţiei (Piaţa Sfatului)

Comentarii

Ultimă oră